Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözünün vermek istediği mesaj nedir

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözünün vermek istediği mesaj nedir
Tatlı dil yılanı deliğinden atasözünün vermek istediği mesajı düşününüz, davranışlarını bu mesajı önemseyerek şekillendirmeye çalışan birinin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gönül alıcı, hoşa giden ve etkileyici sözler herkesin hoşuna gider. Bunu duyan kişinin inadı kırılır, yumuşar ve anlaşabileceğimiz biri haline gelir. İnsanı hem olumlu hemde olumsuz yönde en çok etkileyen sözdür. Acı ve kırıcı söz kalp incitir, dostu düşman yaparken; tatlı ve gönül okşayıcı bir söz en zararlı kimseyi bile bizim lehimize çevirir, dostumuz yapar. Sözün etkisi hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Tatlı dille konuşan bir insan, karşısında çok kibirli yada çok asabi biriside olsa, siz bir şey istediğiniz zaman yada onunla konuştuğunuz zaman, sizi terslemez ve istediğiniz şeyi yapar.

Her insan tatlı dille söylenenlerden etkilenir. Gönül okşayarak ve tatlılıkla dile getirilen sözler ikna edilmesi mümkün olmayan en zorlu kişileri dahi istenilen noktaya getirebilmektedir. Gönül okşamak ve gönül alıcı sözler söylemek en zorlu düşmanı bile hizaya getirebilir. O yüzden tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözü böyle zamanlarda söylenmektedir.

Atasözleri günümüze kadar ulaşmış en önemli öğütler arasında yer almaktadır. Bu öğütlerden biri olarak tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır halk arasında yaygın şekilde kullanılıyor. Güzel bir söz ve gönül okşayarak her insanı ikna etmenin mümkün olduğu anlatılmak istenmektedir. Böyle durumlarda ise tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözü kullanılır.

124
213
42
4
71
15
213
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum