Tatsız aşa tuz neylesin, akılsız başa söz neylesin atasözünün anlamı

Tatsız aşa tuz neylesin, akılsız başa söz neylesin atasözünün anlamı
Tatsız aşa tuz neylesin, akılsız başa söz neylesin, işe yaramayan nesneyi küçük çabalarla bir şeye benzetmek boş olduğu gibi aptal kişiyi de sözle akıllandırmak olanaksızdır.

Tatsız aşa tuz neylesin, akılsız başa söz neylesin atasözünün anlamı:

Kötü malzemeyle pişirilmiş bir yemeğe tuz hiçbir lezzet katamaz. İşe yaramayan bir nesneyi işe yarar hale getirmek boşuna bir çabadır. Aklını kullanamayan bir kişiye de ne denli doğru yol gösterilmeye çalışılırsa çalışılsın, hiçbir yarar sağlamaz. O kişi yine bildiğini okumaya, akılsızca işler yapmaya devam edecektir.

İşe yaramayan bir şeyi, küçük çabalar göstererek işe yarar bir duruma getirmek mümkün değildir. Bunun gibi, akılsız bir kişiye de ne denli öğüt verirseniz verin, olumlu bir sonuç alamazsınız. Akılsız kişiyi sözle etkileyemezsiniz.

Etiketler :
2
159
7
0
19
11
175
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.