Ticaretin uygarlığın gelişimine etkisi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir

Ticaretin uygarlığın gelişimine etkisi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir
Ticaretin uygarlığın gelişimine etkisi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, ticaretin uygarlığın gelişimine etkisi var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaratılıştan bu çağa değin, insanlar birçok süreçlerden geçmişlerdir. İnsanlık her aşamada yeni bir şey bulmuş, geliştirmiş, paylaşmış ve çoğaltmıştır. En çok çoğaltan ve satan uygarlıklar büyük servetler elde etmişlerdir. Böylece bilime sanata büyük yatırım yapma imkanı bulmuş ve medeniyetleri daha da ilerlemiştir.

Uygarlıkların bir yükselmesi bir gerilemesi bölgesel ve bölgeler üstü kartelleşmede dalgalanmalara neden olmuştur. Birbirinden çok farklı iki değerli taş zengini uygarlık arasında, İndus Vadisi Uygarlığı (Harappa Uygarlığı; MÖ 2600- MÖ 1900) ile Sümer Uygarlığı (MÖ 3500 - MÖ 2000) arasında yüzyıllar süren, oldukça yoğun ticari ilişkiler yürütülmüş, fakat; İndus Vadisi Uygarlığı’nın yıkılması ile Sümerlerin de hem iç ticaretleri hem de dış ticaretleri zarar görmüştür. Aynı zamanda, Tunç Çağı döneminde, kıta Avrupa’sı ile Akdeniz Bölgesi ve Kuzey Avrupa arasında Kehribar Yolu üzerinden takas ticaretinin gerçekleştirilmiş olduğu kanıtlanmıştır.

193
201
11
11
10
11
241
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum