Tükenmeyen (yenilenebilen) enerji kaynakları nelerdir

Tükenmeyen (yenilenebilen) enerji kaynakları nelerdir
Tükenmeyen (yenilenebilen) enerji kaynakları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerjiakışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, jeotermal enerji, hidrolik enerjisi, biyokütle enerjisi ve hidrojen enerjisi olarak sıralanabilir.

Tükenmeyen (yenilenebilen) enerji kaynakları

  • Güneş Enerjisi
  • Rüzgâr Enerjisi
  • Hidroelektrik Enerji
  • Jeotermal Enerji

Güneş Enerjisi, Güneşli gün sayısı fazla olan bölgelerde ısınmada, elektrik ve sıcak su üretmede kullanılır. Ülkemizde güneş enerjisinden en fazla Akdeniz kıyı kesiminde ve Güneydoğu Anadolu’da yararlanılmaktadır

Rüzgâr Enerjisi, Alternatif enerji kaynaklarından olan rüzgâr enerjisi güneş enerjisine göre daha yaygın bir üretime sahiptir. Yıl içinde rüzgârın sürekli estiği yerlerde kurulan bu enerji santralleri ülkemizde yaygınlaşmaya başlamıştır. En çok Çeşme, Bergama (İzmir) ve Çanakkale’de bulunmaktadır. Rüzgâr enerjisi üretiminde birinci sırada Ege, ikinci sırada Marmara, üçüncü sırada Akdeniz kıyı kesimleri gelmektedir.

Hidroelektrik Enerji, Akarsuların üzerinde kurulan barajlar yoluyla üretilen elektrik enerjisidir. Hidroelektrik enerji potansiyeli dağlık ve engebeli yerlerde yüksektir. Yer şekillerine bağlı olarak hidroelektrik enerji potansiyeli en fazla Doğu Anadolu’da ve Karadeniz’in kıyı kesimindedir.

Jeotermal Enerji, Jeotermal enerji fay hatlarının bulunduğu yerlerden çıkan sıcak su buharı ile üretilen enerjidir. Bu enerji ile Sarayköy (Denizli) ve Germencik’te (Aydın) elektrik üreten jeotermal santraller bulunmaktadır

6
2
8
5
3
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.