Türk kadınının siyasi temsilini, topluma katkıları

Türk kadınının siyasi temsilini, topluma katkıları
Türk kadınının siyasi temsilini, topluma katkıları açısından yorumlayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk kadını, güçlü, ahlaklı, zeki, çevik, cevval, merhametli, şefkatli, insaflı ve vicdanlıdır. Türk kadını, annedir, Ana şefkati ve merhametindedir. Daima bu teyakkuzda yeni nesiller yetiştirir. Kadın, geleceğin teminatıdır. Kadın olmadan toplumun olması imkansızdır. Kadınlar, toplumun yapı taşları olarak en önemli unsurlardan biridir.

Türk kadını siyasette de çok güçlüdür. Türk tarihinde kadınlar siyasi planda oldukça başarılı olmuşlardır. Siyasi olarak temsil edilmeleri toplumda kadın ve kadın haklarının farkındalığı bakımından da önemlidir. Kadının değeri, hakkı, özgürlüğü ve sorumlulukları herkes tarafından bilinmekte ve bu hak ve sorumluluklar koruma altına alınmak durumundadır.

Türk kadınının siyasi temsili topluma büyük katkıda bulunmaktadır. Bunların başında kadın ve erkeğin her platformda eşit olduğunun göstergesidir. Siyasette kadının olması kadınların da toplumda söz sahibi olmasını sağlar.

Kadınların hak ve özgürlüklerini en iyi şekilde temsil etme vazifeleri vardır. Çünkü kadın siyasetçiler hemcinslerinin ne istediklerini daha iyi bilir ve anlarlar. Toplumda kadınların hangi konularda mağdur olduğunu ne yapılması gerektiğini en şekilde aktarabilirler.

30
321
211
16
26
241
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.