Türkçenin de İngilizce gibi geniş bir alanda etkili biçimde kullanılması için sizce neler yapılmalıdır

Türkçenin de İngilizce gibi geniş bir alanda etkili biçimde kullanılması için sizce neler yapılmalıdır
Türkçenin de İngilizce gibi geniş bir alanda etkili biçimde kullanılması için sizce neler yapılmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyanın en zengin ve güçlü dillerinden birisi olan Türkçe, birçok dilde bulunmayan zengin bir söz varlığına sahiptir. Türkçe, matematik kuralları olan, düzenli bir dildir. 200’e yakın yapım ekiyle ihtiyaç hâlinde yeni kelimeler üretme kolaylığına sahip işlek bir dildir. Türkçe, ses uyumuyla, “okunduğu gibi yazılır, yazıldığı gibi okunur” kuralı ile başka dillerden alınan kelimeleri kolayca Türkçeleştirme özelliğine sahiptir. Eklerle, dilek ve haber kipleriyle 26 zamana sahip pek az dil vardır. 

Türkçe’nin evvela bir bilim ve sanat dili olması gerekmektedir. Bu da ancak güçlü bir devlet modeliyle olur. Bunun yanında Türkçe’ye sahip çıkılması, Türkçenin korunması ve en önemlisi Türkçe’yi ana dil olarak kabul eden herkesin dilini sevmesi gerekmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum