Türkiye futbol süper lig tarihinde şu ana kadar bir maçta atılan en fazla gol hangi karşılaşmada atılmıştır

Türkiye futbol süper lig tarihinde şu ana kadar bir maçta atılan en fazla gol hangi karşılaşmada atılmıştır
Türkiye futbol süper lig tarihinde şu ana kadar bir maçta atılan en fazla gol hangi karşılaşmada atılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Türkiye futbol süper lig tarihinde şu ana kadar bir maçta atılan en fazla gol hangi karşılaşmada atılmıştır 

A- Ankaragücü - Galatasaray

B- Beşiktaş - Adana Demirspor

C- Fenerbahçe - Gaziantepspor

D- Kayserispor - Trabzonspor

Doğru Cevap: Fenerbahçe - Gaziantepspor

Süper ligde en farklı skorlar

Ligde şimdiye dek en farklı skorlu galibiyeti Beşiktaş elde etti. Siyah-beyazlılar, 49 sezonu geride kalan ligde, 1989-1990 sezonunda İstanbul'da Adana Demirspor'u 10-0 yenerek, tarihi galibiyete bir imza attı. Ligin en çok gol atılan maçı ise 1991-1992 sezonunda oynanan Fenerbahçe-Gaziantepspor müsabakası oldu. Fenerbahçe'nin 8-4 kazandığı maç, 12 kez filelerin havalandığı en gollü karşılaşma olarak tarihe geçti.
Ligde 1987-1988 sezonundan itibaren uygulanan 3 puan sistemine dek geçen 29 sezonda yalnızca 4 maçta 10 ve daha fazla gol atılırken, 3 puan sistemine geçişten sonra 2006-2007 sezonunun sonuna kadar düzenlenen 19 sezonda ise 9 kez 10 ve daha fazla gollü maç oynandı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.