Türkiye Selçuklu, Harzemşahlar ve Eyyubi devletlerinin Moğollara karşı ittifak kuramamasının sebepleri

Türkiye Selçuklu, Harzemşahlar ve Eyyubi devletlerinin Moğollara karşı ittifak kuramamasının sebepleri
Türkiye Selçuklu, Harzemşahlar ve Eyyubi devletlerinin Moğollarakarşı ittifak kuramamasının sebepleri neler olabilir?

13 yüzyılda Orta Asya'da ve Avrupa'da Moğol egemenliği ve rüzgarı vardı. Çok iyi organize olan Moğol ordusu kendine teslim edilmeyen her şehri yakıp yıkıp alan ediyordu. Moğol ordusu çok güçlü ve kalabalık şekilde ilerliyorlardı.

Moğol İmparatorluğuna karşı durabilmek için ok kuvvetli bir ordusu olmayan devletler kendilerini garanti altına almak için kendi gibi olan devletlerle ittifak yapıyorlardı. İttifaklar tamamen kendinden güçlülere karşı yapılan birlikteliktir. İttifaklarda en önemli olan akıllıca davranmaktır.

İttifaklar bozulup devletler bir biri ile kavga etmeye başlayınca Moğollar daha sonra her tarafı işgal etmiştir.

Kösedağ Savaşından sonra Anadolu'yu ele geçiren Moğolları Memlük Sultanı Baybars Anadolu'ya gelerek Moğol ordusunu yenilgiye uğratmıştır. Bu da ittifakın nasıl bir başarı getirdiğini en iyi örnektir.

36
157
35
161
16
6
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.