Türkiye’de iklim çeşitliliğinin sayıca fazla olmasında etkili olan faktörler neler olabilir

Türkiye’de iklim çeşitliliğinin sayıca fazla olmasında etkili olan faktörler neler olabilir
Türkiye’de iklim çeşitliliğinin sayıca fazla olmasında etkili olan faktörler neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili olmakla birlikte bir de iç denizi bulunmaktadır. Ülkemizde coğrafi özellikler bakımından farklılıklara sahip yedi coğrafi bölge de yer almaktadır. Bununla beraber üç farklı iklim tipi ülke genelinde etkili olmaktadır. Bunlar Akdeniz İklimi, Karadeniz İklimi ve Karasal İklim olarak yaşanmaktadır.

Türkiye’de iklim çeşitliliğinin fazla olmasında etkili olan faktörler, Türkiye’nin coğrafi konumu, doğal iklim bariyerlerinin oluşması, bitki örtüsünün çeşitli olması, kıtaların birleştiği geçiş noktasında bulunması, etrafının denizlerle çevrili olması gibi etkenlere bağlıdır. Bu bakımdan Türkiye kıta büyüklüğünde bir çeşitliliğe ve zenginliğe sahiptir.

Kaynak:Eğitim Sistem

13
5
1
0
0
2
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.