U ile başlayan eşyalar

U ile başlayan eşyalar
U ile eşya, U harfiyle başlayan eşyalar, baş harfi U olan eşyalar nesneler listesi. U ile başlayan eşya isimleri hangileridir, U ile başlayan eşyalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşyalar, günlük hayatımızı devam etmemiz için önemli araç-gereçlerdir. Peki U harfiyle başlayan eşyalar hangileridir? İşte U harfi ile başlayan eşyalar ile o eşya (nesne) hakkında bilgiler.

U Harfiyle başlayan eşya isimleri

  • U Borusu
  • Uçak
  • Uçurtma
  • Ud
  • Urgan
  • Ustura
  • Usturlap
  • Uyku tulumu

Baş harfi U olan eşyalar hakkında kısa bilgi

U borusu: U harfi biçiminde yapılmış boru, iki kollu bileşik kaptır. U tüpü, sıvıların yoğunluklarını hesaplamak ya da karşılaştırmak için kullanılabilir. U borusu, iki tüpten oluşan bir çeşit bileşik kaptır. U tüpünün sol ve sağ kollarının tabana yaptıkları basınç birbirine eşittir.

Uçak: Kanatlarının altındaki havanın yaptığı basınç yardımıyla yükselip ilerleyebilen motorlu hava taşıtı, Uçak veya tayyare; hava akımının başta kanatlar olmak üzere kanat profilli parçaların alt ve üst yüzeyleri arasında basınç farkı oluşturması sayesinde havada tutunarak yükselebilen, ilerleyebilen motorlu bir hava taşıtıdır.

Uçaksavar: Hava hedeflerine karşı kullanılan silahlara verilen genel ad, Uçaksavar, hava saldırılarına karşı savunma amacıyla kullanılan silahların genel adı; daha çok küçük çaplı toplar için kullanılır.

Uçkur: Şalvarı bele bağlamak veya torba, kese vb. şeylerin ağzını büzmek için bunlara geçirilen bağ

Uçurtma: Üzeri renkli kâğıtlarla kaplanmış, genellikle çokgen biçimindeki bir gövde ve süslü bir kuyruktan oluşan, iple bağlanarak rüzgâr yardımıyla uçurulan bir çeşit oyuncak, hafif malzemeden yapılmış yüzeylerin, rüzgâra direnç oluşturan yükselme yönünde oluşturduğu kuvvet ile bağlı bulunduğu ipin oluşturduğu kuvvet arasındaki etkileşim sonucunda gökyüzünde asılı kalabilen nesnelere verilen genel isimdir.

Urgan: Keten, kenevir, pamuk, jüt gibi türlü dokuma maddelerinden yapılan ince halat

Ustura: Tıraş için kullanılan, açılır kapanır, çok keskin bıçak, baş bıçağı

Usturlap: Gök cisimlerinin yükseltisini ölçmekte kullanılan araç, Usturlap, astronomi ölçümlerinde kullanılmış tarihi bir ölçüm cihazıdır. Kullanım alanları arasında Güneş, Ay, gezegen ve yıldızın konumlarını belirlemek yer alır. Ayrıca yerel saatin ve İslam dininde namaz vakitleri usturlap sayesinde hesaplanıyordu.

Ut: Klasik Türk müziği araçlarından, iri karınlı, kirişli, mızrapla çalınan bir çalgı, Ut ya da Ud, telli bir müzik aleti. Kelimenin aslı Arapça'da sarısabır veya ödağacı anlamındaki el-oud dan gelir.

Uydu: Türlü amaçlarla yerden fırlatılan ve genellikle kapalı bir yörünge çizerek yer çevresinde dolanan araç

Uyku tulumu: Uyumak amacıyla içine girilen tulum biçimindeki yatak.

Uzay gemisi: Uzaya gitmek için yapılmış taşıt, mekik. Uzay aracı ya da uzay gemisi, Dünya'nın atmosferi dışında, özellikle dış uzayda çalışmak üzere tasarlanmış araç ya da makinedir. Uzay araçları insanlı ya da insansız olabilir.

96
88
223
111
112
90
1010
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.