Ülkeler arasındaki kültürel etkileşim, toplumların birbirine bakış açısını değiştirir mi, değiştirmez mi

Ülkeler arasındaki kültürel etkileşim, toplumların birbirine bakış açısını değiştirir mi, değiştirmez mi
Sınıfınızda Ülkeler arasındaki kültürel etkileşim, toplumların birbirine bakış açısını değiştirir mi, değiştirmez mi konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet kültürler arasındaki etkileim toplumların birbirine bakış açısını değiştirir.

Örneğin, bir kişi Çin kültürü hakkında bir bilgi sahibi değil ise, daha sonra bir Çinli arkadaş edinmesi sayesinde kültürel etkileşime girer.

Bu kültürel etkileşim aslında sadece bu iki kişi arasında sınırlı kalmaz bu kişilerin etkileştiği toplumlarda da yayılır.

Bu kişi Çin kültürü hakkında öğrendikten sonra kendi toplumunda da Çin kültürü konusunda yanlış bilinenleri düzeltir ve genel olarak toplumda bu işte böylece bireyden bireye yayılır.

Bence ülkeler arasında kültürel etkileşim toplumların birbirine bakış açısını değiştirebilir. Ülkeler birbirlerinin kültürlerini öğrenebilir ve aralarında bir kültür etkileşimi olabilir mesela Türklerin kültüründe misafirperverlik çok ön plandadır ve bazı ülkelere göre misafirlere karşı tutumlar vs. çok daha hoşgörülüdür.
Örneğin Türklerin barbar ve kaba olduğunu düşünen bir toplumun ülkesi ile Türkiye kültürel etkileşim içerisinde bulunur da Türklerin barbar ve kaba olduğunu düşünen toplam biz Türklerin misafirperverlik kültürümüzü öğrenirse bizim toplumumuza karşı bakış açıları olumlu yönde değişebilir ve ön yargılar kırılabilir sonuçta misafirperver bir toplumun barbar ve kaba olduğunu düşünmek saçma olur bizim hoşgörülü kültürümüzü öğrenen bir başka toplumun bize karşı olan olumsuz bakış açısı ülkelerimizin kültürel etkileşimi sayesinde olumlu bir hâl alabilir.
Veya kültür olarak çok pis bir ülke düşünün kültürü hiç de hoşgörülü vs. değil ancak bu ülke zengin ve zengin olduğu için diğer ülkelerle olan ticaret ilişkileri falan iyi ticari ilişkilerinin iyi olduğu ülkelerin toplumları da bu ülkeye sıcak bakıyor. Bu ülkeye sıcak bakan toplum bu ülkenin kültürünü vs. iyice öğrenirse bu ülkeye karşı bakış açısı değişebilir ve artık bu ülkeye pek de sıcak bakmayabilir.

1624
1400
165
241
137
266
1045
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum