Ülkelerin gelişmesinde vakıfların rolü ne olmuştur, açıklayınız

Ülkelerin gelişmesinde vakıfların rolü ne olmuştur, açıklayınız
Ülkelerin gelişmesinde vakıfların rolü ne olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vakıflar, toplumda yardıma muhtaç olanlara yardım amacı gütmesi sayesinde ülkede zor durumda olan kişi sayını azaltarak ve kişinin yanında olarak ülke dayanışmasını, sosyaleşmesine büyük katkı sağlar.

Vakıf, bireylerin veya kişilerin bir yarar, fayda sağlamak amacıyla bağışladıkları paraların daha iyi ve istenilen yönde kullanılabilmesi için oluşturulan kuruşulardır. Vakıflarda mülk ve para bağışı yapılır ve bu bağışlar tek para olarak sayılır. Vakıflarda kâr ve kazanç güdülmez.

Geçmişten günümüze Türkler toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak için çeşitli vakıflar kurmuşlardır. Osmanlı döneminde de vakıflar büyük önem taşımaktaydı. Bu vakıflar din ve ırk farkı gözetmeksizin bütün insanlara yardım etmek amacıyla kurulmuşlardı. Böylece ülke içinde dayanışma ve yardımlaşmayı arttıran vakıflar milletin bir arada durmasını sağlamıştır.

2
3
3
2
2
2
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.