Üstün başarı belgesi nasıl alınır, kimlere verilir

Üstün başarı belgesi nasıl alınır, kimlere verilir
Üstün başarı belgesi nasıl alınır, kimlere verilir, üstün başarı belgesi kaç kişiye verilir, ne işe yarar, üstün başarı belgesi nasıl alınır, üstün başarı belgesi kimlere verilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okulun son günlerinin yaklaştığı şu zamanda başta ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere birçok kişi onur belgesi nasıl alınır ya da onur belgesi kimlere verilir şeklinde bize yazıyorlar. Bizde öğrencilerimize bu konuda bilgi verme ihtiyacı duyduk. Peki Üstün Başarı Belgesi ya da başarı belgesi belgesi nasıl alınır :

Sevgili öğrenciler başarı belgesi ya da üstün başarı belgesi almak tamamen ders notlarınıza bağlı bir durumdur. Dilerseniz tek tek açıklayalım.

Başarı belgesi kimlere verilir

Üç eğitim öğretim yılının her bir döneminde üst üste Teşekkür Belgesi veya dönemlerin herhangi birinden ya da birkaçından takdir belgesi, diğerlerinden teşekkür belgesi alanlar Başarı Belgesi alırlar.

Üstün başarı belgesi kimlere verilir

Eğer ki üç eğitim-öğretim yılının her döneminde üst üste takdir belgesi alırsanız üstün başarı belgesi almaya hak kazanırsınız.

Bu makalemizde öğrencilerimize üstün başarı ya da başarı belgesi kimlere verilir, üstün başarı belgesi nasıl alınır hesaplama var mı yok mu bu konuda bilgiler aktardık.

Öğrencilerin ödüllendirilmesi

MADDE 159- (1) Örnek davranışların ve başarıların niteliklerine göre ödüllendirilmesinde öğrencilere;
a) Teşekkür belgesi,
b) Takdir belgesi,
c) Onur belgesi,
ç) Üstün başarı belgesi
verilir.

Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme

MADDE 160-
(1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi
ile ödüllendirir.
(2) Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir.

2102
781
2101
281
315
603
637
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
8 Yorum