V ile başlayan eşyalar

V ile başlayan eşyalar
V ile eşya, V harfiyle başlayan eşyalar, baş harfi V olan eşyalar nesneler listesi.V ile başlayan eşya isimleri hangileridir, V ile başlayan eşyalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşyalar, günlük hayatımızı devam etmemiz için önemli araç-gereçlerdir. Peki V harfiyle başlayan eşyalar hangileridir? İşte V harfi ile başlayan eşyalar ile o eşya (nesne) hakkında bilgiler.

V Harfiyle başlayan eşya isimleri

  • Valf
  • Valiz
  • Vana
  • Vantilatör
  • Vapur
  • Varil
  • Vargel
  • Vernik
  • Vestiyer
  • Vida
  • Vidanjör
  • Video
  • Vinç

Baş harfi V olan eşyalar hakkında kısa bilgi

Valf: Vana, akışkan içeren tesisatlarda koşula bağlı olarak açılıp kapanan bir çıkış öğesidir. Genellikle akışkan basıncının önem arz ettiği sistemlerde basıncın yükselmesi halinde sistemden dışarıya akışkan tahliye ederek basıncı düşüren ya da acil bir durumda akışkan iletişimini kesen emniyet araçlarıdır.

Valiz: Genellikle yolculukta içine çamaşır vb. eşya konulan küçük el bavulu, Valiz bir bagaj şeklidir. Genellikle, yuvarlak, yuvarlak köşeli, metal, sert plastik veya şeklini az çok koruyan bez, vinil veya deriden yapılmış bir şekilde yassı, dikdörtgen şeklinde bir çantadır. Vinil, deri veya kumaş valizlerin metal bir çerçevesi olabilir.

Vana: Boru içindeki bir akışkanın akışını durdurmaya veya serbest bırakmaya yarayan alet, Valf, akışkan içeren tesisatlarda koşula bağlı olarak açılıp kapanan bir çıkış öğesidir. Genellikle akışkan basıncının önem arz ettiği sistemlerde basıncın yükselmesi halinde sistemden dışarıya akışkan tahliye ederek basıncı düşüren ya da acil bir durumda akışkan iletişimini kesen emniyet araçlarıdır.

Vantilatör: Sıcak ve durgun havayı dalgalandırarak esinti sağlayan veya böyle bir ortama temiz hava üfleyen alet, Vantilatör, aldığı hareket ile dönen çarkın havayı bir hacimden alıp diğer bir hacme aktaran, havaya yön verme prensibi ile çalışan makine. Bu makinelere ayrıca çalışma şekline göre de isimler verilir. Bunlar aspiratör, fan, blower, körük şekilde adlandırılırlar. Vantilatörün eş anlamlısı ise yelletke sözcüğüdür.

Vapur: Su buharı gücüyle çalışan gemi

Varil: Çoğunlukla sıvı maddeleri koymak için kullanılan, metalden yapılmış, silindir biçiminde, üstü kapalı kap, Varil, katı veya sıvı maddelerin nakliyatında kullanılan bir tür kap. Genellikle metalden üretilir. Her yerde geçen bir standart hacim olmadığından, dünyanın neredeyse her yöresi kendi varil ve hacmini belirlemiştir.

Varagele: Bir şeyi, bir yerden bir yere çekerek götürüp getirmeye yarayan araç. İki nokta arasında gerilmiş olan kuvvetlice bir halat üzerinde hareket eden bir makaraya bağlı sepet veya iskemle donanımlı insan ve eşya taşımak için kullanılan donanım.

Vargel: Herhangi bir makinenin bir doğrultuda gidip gelerek iş gören parçası.

Vatka: Giysilerde, omuzların dik durmasını sağlamak amacıyla içine konulan parça.

Vazo: Çiçek koymak için kullanılan, cam, toprak, porselen vb. maddelerden ve çeşitli madenlerden yapılan, türlü boyut ve biçimlerde olabilen kap

Velespit: Bisiklet, Bisiklet ya da popüler olmayan eski adıyla velespit, motorsuz veya elektrik motorlu, iki veya üç tekerlekli, pedallı, insan gücü ile ilerleyen bir ulaşım aracıdır. Ulaşım ve eğlencenin yanı sıra bisiklet sporunda da kullanılır.

Vernik: İnce bir tabaka olarak uygulandıktan sonra saydam biçimde katı duruma gelen, kuruyan yağlar, reçine ve çözücüden oluşan kaplama malzemesi

Vestiyer: Otel, lokanta vb. yerlerde veya evlerde şapka, palto, pardösü gibi eşyayı bırakmak ve korumak için ayrılmış yer

Vida: Döndürülerek bir yere sokulan burmalı çivi. Vida, esas itibarı ile, silindirik bir mil üzerine vida profili adı verilen diş şeklinin helis eğrisi boyunca sarılması ile meydana gelir. Helis eğrisi, uzun dik kenarı, üzerine sarılacağı silindirin taban çevresine eşit olan bir dik üçgenin hipotenüsünün, silindir üzerine sarılışı sırasında oluşturduğu eğridir.

Vidanjör: Boşaltıcı, Vidanjörler, emme borusu, emişi sağlayan Santrifuj Pompa ve atıkları kısa süreliğine depolamaya yarayan tanklardan oluşur

Video: Manyetik bantlar üzerinde yer alan veya sayısal olarak derlenmiş hareketli resimler dizisi.

Vinç: Ağır yük kaldırmaya ve bir yere taşımaya yarayan araç

Vites Kutusu: Motorlu taşıtlarda, şanzımana yön veren dişlilerin bulunduğu yuva.

Vitrin: İçine konan şeylerin görünmesi için yapılmış camlı dolap

Viyola: Kemana benzer, kemandan büyük bir çalgı

Viyolonsel: Viyoladan büyük, kontrbastan küçük, dört sürtme telli bir orkestra çalgısı

Volan: Bir hareketi bir mekanizmaya aktaran veya makinelerde hareketin hızını düzgün tutmaya yarayan tekerlek.

Vuraç: Raket

132
185
9
6
7
11
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.