Venedik ve Cenevizlilerin, papanın çağrılarını dikkate almamasının nedenleri neler olabilir

Venedik ve Cenevizlilerin, papanın çağrılarını dikkate almamasının nedenleri neler olabilir
Venedik ve Cenevizlilerin, papanın çağrılarını dikkate almamasınınnedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

XV. yüzyılda Venedik ve Cenevizliler, doğuda kendi ticari çıkarlarını korumak için Osmanlılarla iyi geçinmeye bakıyor ve Haçlı Seferleri için papanın yardım isteklerine pek aldırmıyordu.

Venedik ve Cenevizliler kurdukları ticaret yollarını güvende tutmak için kendilerinin kesin yenecek olan Osmanlı Devleti ile karşı karşıya gelmek istemiyordu.

Ellerindeki ticaret yollarını kaybetmekten korkuyorlardı bu yüzden Papa’nın çağrılarını dikkate almadılar.

Venedik bu kötü sonu olabildiğince geciktirmek için Osmanlıları kışkırtacak faaliyetlerden uzak duruyordu.
Ayrıca Fatih, Ege ve Karadeniz’deki Ceneviz kolonilerine de son vermek istiyordu. Buna karşın Cenevizliler de Osmanlılarla anlaşmazlığa girmekten her zaman kaçınıyor ve Varna Savaşı’nda papanın yardım çağrısını kabul etmiyordu. Ayrıca bu savaşta Cenevizliler kendi gemilerini Osmanlı hizmetine sunuyordu (İnalcık, 2011, s.18, 41-46’dan düzenlenmiştir).

Kaynak:Eğitim Sistem

2
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.