Yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözünün anlamı

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözünün anlamı
Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, yalanı uzun süre doğru diye yutturmak mümkün değildir. Bir kimsenin söylediği söz yalan ise durum çok geçmeden anlaşılır ve söyleyenin yalancı olduğu ortaya çıkar.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar anlamı şu şekilde :

Yalancının sözüne herkes şüphe ile baktığı için işin doğrusu araştırılır ve kısa zamanda yalan ortaya çıkıverir. Aslında sabaha dek yanması gereken mum, yatsı vaktinde söner ve yalanın hükmü bitiverir. Kısacası yalan sözler ile insanları uzun müddet aldatmak, oyalamak mümkün değildir. Yalanın çabuk ortaya çıkacağını vurgulamak üzere söylenir.

Hayatını yalancılık üzerine oturtmuş olan insanlar, kendi yalanlarına destek olacak tedbirleri alırlar; bunun için de gerekli titizliği gösterip masrafa girerler.

Yalanı uzun süre doğru diye yutturmak mümkün değildir. Bir kimsenin söylediği söz yalan ise durum çok geçmeden anlaşılır ve söyleyenin yalancı olduğu ortaya çıkar. Ayrıca hayatını yalancılık üstüne kurmuş kişiler, yalanlarına destek olacak tedbirler alır ve bunun için bir çok masraf yapmaktan çekinmezler.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar TDK anlamı nedir

Söylenen söz yalansa durum çok geçmeden anlaşılır anlamında kullanılan bir sözdür.

183
52
166
34
63
47
53
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.