Yaşadığınız bölgede yetiştirilen sanayi bitkilerinin hangi sanayi kolunda ham madde olarak kullanılır

Yaşadığınız bölgede yetiştirilen sanayi bitkilerinin hangi sanayi kolunda ham madde olarak kullanılır
Yaşadığınız bölgede yetiştirilen sanayi bitkilerinin hangi sanayi kolunda ham madde olarak kullanıldığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarım ürünleri endüstriyel amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Özellikle gıda sanayinde endüstriyel amaçlı olarak kullanılan ürünler olduğu gibi menşeyi gıda olan ama endüstriyel olarak kullanılan ürünler de vardır. Birçok yağ ve ürünleri endüstriyel olarak kullanılabilir.

Bitkisel ve hayvansal yağların endüstriyel olarak kullanılması uzun yıllardır gerçekleşmektedir. İşlenen bitkisel yağlar zamanla endüstride kendine kullanım alanı bulmuştur. Ay çiçek yağı da bunlardan biri olarak hem yaşadığımız bölgede yetiştirilen ay çiçekten üretilir hem de endüstriyel olarak kullanılmaktadır. Sanayinin gelişmesi ve kalkınmanın sağlanması ham maddenin varlığına da bağlıdır.

817
874
1029
355
416
364
2024
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.