Yaşamsal faaliyetleri gerçekleştirebilmemiz için gerekli olan besin ve oksijenin vücudumuzda taşınmasını sağlayan yapılar

Yaşamsal faaliyetleri gerçekleştirebilmemiz için gerekli olan besin ve oksijenin vücudumuzda taşınmasını sağlayan yapılar
Yaşamsal faaliyetleri gerçekleştirebilmemiz için gerekli olan besin ve oksijenin vücudumuzda taşınmasını sağlayan yapılar hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.
  • Yaşamsal faaliyetleri gerçekleştirebilmemiz için gerekli olan besin ve oksijenin vücudumuzda taşıyan yapıya kan adı verilir.
  • Besinler sindirilmek için sırasıyla ağızdan yutağa, daha sonra yemek borusuna, mideye, ince bağırsağa ve kalın bağırsağa geçer.
  • İnce bağırsakta çok küçük parçalara ayrılmış olan besinlerin artık vücudumuz için yararlı kısımları emilerek kana geçer.
  • Kan sıvısı vücudumuzda sürekli ve hızlı bir şekilde dolaşan, yaşamımız için oldukça önemli bir sıvıdır. Bunu dolaşımı damarlar yoluyla yapar.
  • Kanın, bütün vücudu dolaşmasını sağlayan yapılara damar adı verilir.

Damarlar;

Vücudun kan ihtiyacına göre farklı kalınlıklarda olabilir.
Bitki yapraklarındaki gibi küçük dallara ayrılarak tüm vücudu sarar, kablolara benzerler.
Kesik ve yaralanma olmadığı sürece kanın vücut dışına çıkmasını önler.

136
834
54
77
67
101
1268
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.