Yazının icadından önceki dönemlerde yaşayan insanların hayat tarzları ve ekonomik faaliyetleri ile ilgili bilgilere hangi kaynak

Yazının icadından önceki dönemlerde yaşayan insanların hayat tarzları ve ekonomik faaliyetleri ile ilgili bilgilere hangi kaynak
Yazının icadından önceki dönemlerde yaşayan insanların hayat tarzları ve ekonomik faaliyetleri ile ilgili bilgilere hangi kaynaklardan ulaşılmış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kanıtlardan yola çıkarak yazının icadından önceki zamanlarda yaşayan insanların hayatı hakkında çıkarımlarda bulunur.
a) Göbeklitepe, Çatalhöyük ve Çayönü gibi yerleşik hayata ve medeniyete dair bilinen en eski yerleşim yerlerinden günümüze kalan maddi kültür buluntuları incelenerek yazının icadına kadar ki zamanlarda insanoğlunun hayat tarzı, tabiat ile ilişkisi ve hayatta kalma mücadelesi (yeme-içme, giyinme ve barınma) ele alınır.
b) Yazının icadından önceki dönemde hâkim olan sözlü kültür örneklerine (mitler, kuruluş efsaneleri) kısaca değinilir.
c) Yazının icadından önceki zamana dair dönemlendirmeye kısaca değinilir.

Yazının icadından önce insanlar olayları ve duygularını yaşam sürdükleri mağara duvarlarına resimle çizerek ifade ediyorlardı. Yazı milattan önce 3500 yıllarında Sümerler tarafından bulunmuştur. Kâğıt bulunmadan önce insanlar yazılarını kil ve taş tabletler çivi ile sonraları parşömen ve papirüse sivri uçlu aletler ile boya kullanarak yazarlarmış.Dünya nüfusunun artmasına bağlı olarak duygu, düşünce ve bilgilerin geniş kitlelere aktarılması zorunlu hale geldi. Çin'de kâğıdın ve mürekkebin bulunmasıyla bilgi birikimleri geniş kitlelere ulaştırması kolaylaştı.

1180
519
1412
176
1152
174
1201
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum