Yuvarlanan taş, yosun tutmaz atasözünün anlamı

Yuvarlanan taş, yosun tutmaz atasözünün anlamı
Yuvarlanan taş, yosun tutmaz, tembellik insanlara bir rehavet, bıkkınlık, hantallık ve neşesizlik verir. Oysa çalışan bir insanın sürekli bir yaşama sevinci vardır.

Belki yorgunluk söz konusudur; ama yorulan bedenin dinlenmesi de huzur kaynağıdır. Ayrıca vücut ve kafa dinç ve idmanlı olur, verimlilik kazanır. Yararlı bir iş yapmanın mutluluğu insanın yüzünde parlar durur.  O halde çalışmak, daima çalışmak gerekir. Çalışmanın önemini vurgulamak için söylenir.

Yuvarlanan taş, yosun tutmaz anlamı şu şekilde :

Durmadan iş ve yer değiştiren kimse eşya alamaz, dünyalık edinemez. İşleyen demirin pas tutmaması gibi, çalışan ve sürekli hareket eden bir cisim bozulmaz, sürekli çalışan insan beyni de zayıflamaz. Herhangi bir özelliğimizi veya eşyamızı kaybetmek istemiyorsak onu kendi alanında sürekli çalıştırmalı, işletmeli ve pas tutmasını engellemeliyiz. Sürekli olarak iş değiştiren bir kimse başarı kazanamaz; mal mülk edinemez.

Yuvarlanan taş yosun tutmaz kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre yuvarlanan taş yosun tutmaz kelimesi anlamı şu şekildedir: Sürekli olarak iş değiştiren bir kimse başarı kazanamaz" anlamında kullanılan bir söz

1
28
0
1
1
0
147
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.