Doğal çevredeki sınırlı kaynakları tehdit eden unsurlar nelerdir

Doğal çevredeki sınırlı kaynakları tehdit eden unsurlar nelerdir
Doğal çevredeki sınırlı kaynakları tehdit eden unsurlar nelerdir, Çevre yönetimi kavramı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğal çevredeki sınırlı kaynakları tehdit eden unsurlar nelerdir? Belirtiniz.

Sınırlar ile belirlenmiş çevre doğal olarak canlı çeşitliliği ve kaynaklar açısından da sınırlıdır. Sınırları belli olan bir çevrede yaşayabilecek canlı kapasitesi de belirlidir.

Sınırlanan bir çevrede yaşayan canlılar, birbirleri ile hemen hemen her konuda rekabet halindedir. Yiyecek bulmak için yarıştıkları gibi üremek için de yarışmak zorundalardır.

Canlıların tüketebilecekleri besinler zamanla azalır ise canlılık tehdit altına girecektir.
Canlılar üremek için kendilerine bir eş bulamazlarsa soyları tehlike altına girecektir.
Canlılar bulundukları sınırlı alana sığamazlarsa zamanla ölümler hızlanacaktır.

Sınırlı bir alan, canlı çeşitliliği açısından oldukça tehlikelidir. Rekabet halindeki canlılar birbirlerini bile tüketmek zorunda kalabilirler

Çevre yönetimi kavramı nedir? Açıklayınız.

Toprak , su ve hava gibi doğal kaynakların çevresel açıdan kabul edilebilir uygulamalar yoluyla kullanılması.

Çevre bilinci nasıl gelişir? Açıklayınız.

Çevrenin doğal yollarda ya da bir takım müdahaleler ile değişmesi durumu canlı faaliyetlerini doğrudan etkileyebilmektedir. Bu yüzden her insanın ve kuruluşların çevre hakkında gerekli bilgiye sahip olması ve bu bilgilere dayanarak hareket etmesi gerekmektedir. Gelecek nesillerin de çevreden faydalanabilmesi ve daha sağlıklı bireyler olabilmesi adına, çevreyi korumak her insanın bir vatandaşlık görevidir.

Çevreye bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde zarar veren kişiler bu konuda eğitilmelidir. Çevre bilincinin temel amaçları doğayı korumak, doğaya sahip çıkmak, ortak kullanım alanlarının paylaşılması ve çevreye saygı duyulmasıdır. Çevre bilincinin oluşması ve uygulanması için herkes bu konuda bilgi sahibi olmalıdır. Her insan kendini ve çevresindeki insanları düşünerek çevreye zarar verecek davranışlardan kaçınmalıdır.

4
1
3
1
2
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum