İlk robotu sizce kimler icat etmiştir, böyle düşünmenizin nedeni nedir

İlk robotu sizce kimler icat etmiştir, böyle düşünmenizin nedeni nedir
İlk robotu sizce kimler icat etmiştir, böyle düşünmenizin nedeni nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İlk robotu sizce kimler icat etmiştir, böyle düşünmenizin nedeni nedir

Ödev cevabı kısaca : İlk robotu çalıştırdığı kabul edilen El Cezerî 'nin Leonardo da Vinci'ye de ilham kaynağı olduğu düşünülmektedir.

El Cezeri, 1136 yılında Cizre’de doğup, 1206 yılında bugünkü Türkiye topraklarında vefat eden bir İslam alimi ve mucittir. Onun inanılmaz dehası, tarihin ilk programlanabilir insansı robotunu geliştirmesine yol açtı. Bu robot, aslında bir tekneydi ve üzerinde iki davulcu, bir harpçi ve bir flüt çalan dört kişi bulunuyordu. Müzisyenlerin insanlardan en önemli farkı, insan değil robot olmalarıydı.

Ayrıca, Aristotales de tarihsel olarak önemli bir figürdür. M.Ö. 4. yüzyılda, Aristotales’in “kıyas” ya da “tasım” olarak bilinen düşünce sistemi, modern bilimin neden-sonuç ilişkisine dayanmasını sağladı. Bu düşünce sistemi, üretilen herhangi bir temel malzemenin bir sonuç vermesi gerektiği anlayışını ortaya koydu. Aristo mantığı olarak bilinen bu düşünce sistemi, günümüzde hala bilim ve teknoloji alanlarında kullanılmaktadır.

Dolayısıyla, tarihsel olarak robotların gelişimi ve icadı, birçok farklı düşünce ve bilim insanının katkısıyla gerçekleşti. El Cezeri’nin robotu, bu süreçte önemli bir kilometre taşıdır ve onun dehası, yapay zeka alanındaki ilerlemelere ilham vermiştir.

508
86
72
48
40
52
406
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.