1956'da açılan Seyhan Barajının yapımında proje mühendisi olarak çalışmış olan kimdir

1956'da açılan Seyhan Barajının yapımında proje mühendisi olarak çalışmış olan kimdir
1956'da açılan Seyhan Barajının yapımında proje mühendisi olarak çalışmış olan kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 22 Ekim Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : 1956'da açılan Seyhan Barajının yapımında proje mühendisi olarak çalışmış olan kimdir

A- Necmettin Erbakan
B- Süleyman Demirel
C- Bülent Ecevit
D- Turgut Özal

Doğru Cevap: Süleyman Demirel

Dünya Bankasından talep edilen 40 milyon dolar yerine 25 milyon dolarla yapımına başlanan barajın projesinden inşaatının yürütülmesine, temelinden ihalelerinin yapılmasına kadar tüm sorumluluğu kendisine verilen Demirel, dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in de dikkatini çeken mühendisler arasında yer aldı. Süleyman Demirel baraj inşaatının ikinci yılında 31 yaşındayken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Demirel idaresindeki DSİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla 1956 yılında tamamlanan Seyhan Barajı, Çukurova'daki tarım arazilerine 59 yıldır kanallar aracılığıyla su taşıyor.

5
8
14
0
1
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.