2015-2016 Adıyaman Üniversitesi Bahar Yarıyılı Önlisans Programlarında Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuruları

2015-2016 Adıyaman Üniversitesi Bahar Yarıyılı Önlisans Programlarında Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuruları
Bu yazımızda sizlere 2015-2016 Adıyaman Üniversitesi Bahar Yarıyılı Önlisans Programlarında Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuruları hakkınd bilgiler vereceğiz.

KURUMLARARASI  YATAY  GEÇİŞLER 

      Kurumlar arası yatay geçişler ancak eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılır. 

1) Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait eğitim-öğretim planında yer alan tüm derslerden başarılı olması ve genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 - 4 üzerinden 2.00 -olması gerekir.

2) Birinci maddedeki başarı şartını sağlayamayan ancak merkezi yerleştirme puanı ile geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olan adaylar yatay geçiş başvurusu yapabilir.

3) Yatay geçişle gelen öğrenciler önceki diploma programından eş değer kabul edilen ve en az CC notu almış olduğu derslerden başarılı sayılır ve derslerin intibakları birim yönetim kurulu ile karara bağlanarak bu derslere ilişkin daha önce alınan başarı notları Ön lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğimizin 26. maddesinin 1.bendindeki notlara dönüştürülerek transkriptine işlenir ve GNO’suna dâhil edilir. Şayet not dönüşüm tablosu ibraz edilmediği takdirde YÖK ‘ün 4’lük sistemdeki not dönüşüm tablosu esas alınarak transkriptine işlenir. Bu öğrenciler Eğitim –Öğretim yılı dönemlerinde 40 AKTS kredi miktarı kadar alt veya üst yarıyıldan dersler alabilirler. 

4) ÖSYS tarafından yapılan merkezi sınavla yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencinin yerleştirmede esas alınan merkezi sınav puanının, yatay geçiş yapmak istediği programla ilgili olarak merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla yurt içindeki üniversitelerde kayıt yaptıran en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması şarttır. 

5) Bir öğrenci Adıyaman Üniversitesinin bir diploma programının birinci öğretim veya ikinci öğretim programlarından sadece birine yatay geçiş başvurusunda bulunabilir. 

- 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Önlisans Programlarında Kurumlararası Başvuru Koşulları ve Tarihleri için Tıklayınız

- Kontenjanlar için Tıklayanız

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.