2015-2016 AÖF Sınavsız 2. Üniversite Kayıt Tarihleri

2015-2016 AÖF Sınavsız 2. Üniversite Kayıt Tarihleri
Anadolu Üniversitesi, sınavsız 2. üniversite 2015-2016 akademik yılı kayıt tarihlerini belirlemiştir.

Sınavsız 2. Üniversiteye halihazırda üniversite okuyan öğrenciler ile mezunlar doğrudan kayıt yaptırabilecektir.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarına sınavsız İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıracak adayların işlemleri “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.

2015-2016 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri
İnternet Başvuru Tarihi 09 Eylül 2015 – 22 Eylül 2015
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 09 Eylül 2015 – 21 Eylül 2015
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 22 Eylül 2015

Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde “İkinci Üniversite” bağlantısına tıklayarak internet başvurularını yapabilirler.

İkinci Üniversite başvuru koşulları;

  1. Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerinde veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.
  2. ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan K.K.T.C.’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de başvurabilirler.
  3. Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.
  4. Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
  5. Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.
  6. Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.
  7. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
  8. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.