2018 LGS Sınavında yanlış doğruyu götürecek mi

2018 LGS Sınavında yanlış doğruyu götürecek mi
2018 yılında yapılacak nitelikli liseler olarak anılan;fen lisesi,sosyal bilimler lisesi,proje liseleri için yapılacak seçme sınavının merakla beklenen örnek soruları yayınlandı. Merak edilen bir konu da “Yanlışın doğruyu götürüp götürmeyeceği”.

MEB yeni liseye giriş sınav sistemi ile ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada bu soruya cevap vermişti.

MEB in yeni liseye geçiş sınavı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

Eğitim sisteminde yer alan öğretim programlarının hedefleri, öğrencilerin okulda ne öğrendiği ve öğrendikleriyle neler yapabildikleri üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu doğrultuda gerçekleştirilecek liselere geçiş sınavı, 8.sınıf kazanımlarıyla birlikte kazandırılmak istenen becerilere odaklanan bir sınav olacaktır.

Sınavla öğrenci alan liseler ise Fen, Sosyal Bilimler ve Proje okullarından oluşacak. Bu okullara, haziran ayı başında yapılan ve isteğe bağlı girilen bir sınav ile kayıt yapılacak. Sınav, sadece 8. sınıf müfredatını kapsayacak. 135 dakika sürecek sınavda 90 çoktan seçmeli soru sorulacak. Sınav, sayısal ve sözel iki bölümden oluşacak. Matematik, Fen ve Türkçe testinden 20’şer soru, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil testinden 10’ar soru yöneltilecek.

Sınavda, 3 yanlış bir doğruyu götürecek.

MEB 2017-2018 YILI KAZANIM KAVRAMA TESTLERİ

MEB 2017-2018 Yılı 8.sınıf kazanım kavrama testlerini ÖDSGM adresinde yayınlamaya başlayalı epey süre oldu.Henüz örnek sorular yayınlanmadı ancak örnek soruların MEB’in yayınladığı kazanım kavrama testlerine uyumlu olması bekleniyor.Bu nedenle örnek soruları çok merak edenler kazanım kavrama testlerine göz atabilirler.

8.Sınıf Kazanım Kavrama Testleri

2018 yılında ilk kez yapılacak olan 8.Sınıflar Liseye Giriş Sınavı örnek sorularını deneme sınavı demedi ama MEB ÖDSGM sitesinde “8.Sınıf 1.Değerlendirme Sınavı” adı altında yayınladı.

8. SINIF 1. DEĞERLENDİRME SINAVI için TIKLAYINIZ
8. SINIF 2. DEĞERLENDİRME SINAVI için TIKLAYINIZ
8. SINIF 3. DEĞERLENDİRME SINAVI için TIKLAYINIZ
8. SINIF 4. DEĞERLENDİRME SINAVI için TIKLAYINIZ

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.