2024 İOKBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

2024 İOKBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
21 Nisan 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bursluluk sınav sonuçları için heyecanlı geri sayım başladı. Ortaokul ve lise düzeyinde eğitim alan binlerce öğrenci bugün organize edilen sınavlara katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonuçların açıklanmasıyla birlikte burs hakkı elde eden öğrenciler belli olacak. Bakanlık sınavlarda başarılı olan ortaokul 5,6,7,8 ile lise 9,10 ve 11’nci sınıf öğrencilerine bir eğitim yılında 12 ay boyunca burs desteği verecek. Bursluluk sınav sonuçları, meb.gov.tr adresinden erişime açılırken adaylar T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle beraber sonuçlara ulaşabilecek. Peki Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, MEB tarafından açıklanan sonuç tarihi…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bursluluk sınavı 17 Mayıs 2024 tarihinde erişime açılacak. Ortaokul ve lise öğrencileri için bursluluk sınavı değerlendirme işlemleri, yaklaşık 26 gün sürecek. Değerlendirme işlemleri sona erdikten sonra adaylar meb.gov.tr adresinden sınav sonuçlarını sorgulanabilecek.

İOKBS sınav sonucu nasıl sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “sonuçlar açıklandı” duyurusu geldikten sonra öğrenciler veya aileleri T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek. Sınav sonuçları ekranına meb.gov.tr adresinden giriş yapılabilecek.

Sınav sonuçları ekranına bilgisayar, tablet, telefon vb. araçlarla giriş yapılabilecek. Sorgulama ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayıları, toplam puanı ve burs hakkı elde edip edemediği bilgisi yer alır.

SINAV HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILIR?

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,
b. Cevap kâğıdının sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması veya zarar görmüş olması,
c. Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi, ç. Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,
d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

e. Öğrencinin, üzerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not ve benzeri dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel ve benzeri araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav salonuna girmesi,

f. Sınav kutuları dışında posta veya farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,
g. Öğrencinin başka bir öğrenciden, dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,
ğ. Öğrencinin sınava girdiği hâlde işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması,
h. Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinin uyuşmaması,
ı. Sınav evrakına zarar verilmesi (sınav sürecince soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri)

2
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.