23 Nisan'da Okullar tatil edilecek mi, törenler nasıl kutlanacak

23 Nisan'da Okullar tatil edilecek mi, törenler nasıl kutlanacak
23 Nisan resmi tatil mi sorusu 2018 yılında da merak ediliyor. 24 Nisan’da okullar tatil mi? Milli Eğitim Bakanlığı her yıl resmi internet sitesi üzerinden iş takvimini yayınlıyor.

23 NİSAN TATİL Mİ?

Özellikle lisede eğitimine devam eden öğrencilerin merak ettiği bir konu olan 23 Nisan Çocuk Bayramı tatilinden bu senede öğrenciler faydalanabilecekler. Her sene olduğu gibi kamu kurumları ve okullar bugün kapalı olacak. Pazartesi gününe denk gelmesi sebebiyle cumartesi pazar ve pazartesi olmak üzere liseler 3 gün tatil yapabilecek. MEB'in resmi takvimde aşağıdaki açıklama yer alıyor:

23 Nisan resmi tatil olduğu için ülke genelinde tüm okullarda ve kamu dairelerinde işbaşı yapılmayacak. 24 Nisan günleri okul öncesi, ilk okul ve orta okullar şimdiye kadar tatil edilmişti. Gerekçesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılan öğrencilerin, 23 Nisan’ın ertesi günü dinlenmesi olarak gösteriliyordu.

LİSELER VE ÜNİVERSİTELER 23 NİSAN'DA TATİL Mİ?

23 Nisan tatil mi sorusu, eğitim hayatına lise ve üniversitelerde devam eden öğrencilerin de merakla araştırdığı bir soru olarak gündeme geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye genelinde resmi bir tatil olduğu için 23 Nisan günü, birçok kamu kurumu gibi lise ve üniversiteler de eğitim faaliyetlerine 1 günlük ara verecek.

24 NİSAN’DA OKULLAR VAR MI?

Ancak yönetmelik değişti ve bundan sonra 24 Nisan tatil olmayacak.

MEB bu sene yayımladığı takvime göre "23 Nisan 2018 Pazartesi günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2018 akşamı sona erer" ifadesi yer almış, dolayısıyla bu günün tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yer verdiği bu ifadeye göre tatil olma imkanı düşük durmaktadır.

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de resmî tatil günü ve ulusal bayramıdır.

23 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

2018 yılı itibariyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pazartesi gününe denk geliyor. Buna göre öğrenciler cumartesi pazar ve pazartesi olmak üzere üç gün tatil yapmış olacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı resmi açıklamasına göre her sene olduğu gibi bu sene 23 Nisan resmi tatil olacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.