5. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları

5. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları
2026-2027 5. sınıf Peygamberimizin Hayatı sayfa 31 etkinliğinde öğrenciler, Peygamberimizin sabırlı, şefkatli, adaletli, vefalı ve merhametli davranışlarını kendi tutumlarıyla karşılaştırıyor.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sayfa 31 Cevapları, 2026-2027 eğitim öğretim yılı MEB kitabında yer alan Çocukluğunda Peygamberimiz etkinliğinde öğrencilerin kendi davranışlarını Peygamberimizin güzel ahlakıyla karşılaştırmalarına yardımcı olacak örnek bir öz değerlendirme sunmaktadır.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 31 Çocukluğunda Peygamberimiz Cevapları

Amaç: Peygamberimizin çocukluk dönemindeki ahlaki özelliklerini yorumlama ve öz değerlendirme yapabilme

Etkinlik: Peygamberimizin çocukluk dönemindeki ahlaki özelliklerini kendi tutumlarınızla karşılaştırarak uygun bölümü işaretleyiniz. Örnek Cevap:
Sıkıntılar karşısında sabırlı olmak: Uygulayacağım ✓
İnsanlara şefkat göstermek: Uyguluyorum ✓
Yardıma ihtiyacı olanlara destek olmak: Uyguluyorum ✓
Yanlış davranışlardan kaçınmak: Uyguluyorum ✓
İyilikleri unutmamak ve vefalı olmak: Uyguluyorum ✓
Verdiğim sözleri yerine getirmek: Uygulayacağım ✓
Adaletli ve hakkaniyetli davranmak: Uyguluyorum ✓
Çevreyi ve hayvanları korumak: Uyguluyorum ✓
Açıklama: İşaretlemelerinizi kendi davranışlarınıza göre yapınız. Örnek Cevap: İyi yaptığım davranışların yanında geliştirmem gereken yönlerimi de fark etmeye çalışırım. Böylece Peygamberimizin güzel davranışlarını günlük hayatımda daha fazla uygulayabilirim.
Değerlendirme: Yandaki karekodu kullanarak Öz Değerlendirme Formu’nu doldurunuz. Uygulama: Kendinizi değerlendirirken sabır, şefkat, yardımlaşma, sözünde durma, adalet ve merhamet konularında günlük davranışlarınızı göz önünde bulundurunuz.
KİTABIN TÜM CEVAPLARI

Kitabın diğer etkinlik ve sayfa cevaplarına 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları ana sayfasından ulaşabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.