6. Sınıf Meb İHO Temel Dini Bilgiler Sayfa 112-126 Cevapları

6. Sınıf Meb İHO Temel Dini Bilgiler Sayfa 112-126 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı 5. Ünite Sayfa 112, 113, 115, 116, 119, 121, 122, 126 İslama Göre Yaşam Olayları Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı 5. Ünite Sayfa 112, 113, 115, 116, 119, 121, 122, 126 İslama Göre Yaşam Olayları Soruları ve Cevapları

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 112 Cevabı

“Biz insana, anne ve babasına güzel muamele etmesini emrettik. Zira annesi onu nice zah metlerle karnında taşımış ve nice güçlüklerle doğurmuştur…” (Ahkâf suresi, 15. ayet.)

Ayette verilmek istenilen mesaj nedir?

Yüce Allah herkese anne ve babasına güzel, iyi davranmasını emretmiştir çünkü o kişinin annesi nice zahmetlerle, sabırla karnında taşımış ve nine güçlüklerle doğurmuştur.

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 113 Cevabı

YORUMLAYALIM

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) “Bir kimsenin üç kızı ya da üç kız kardeşi olur da onlarla güzelce ilgilenirse Allah Teala o kimseyi cennetin en yüksek makamına ulaştırır.” buyurunca bir adam sordu:
“Ya Resulullah! İki kızı olsa da cennet’e girer mi?” dedi. Resulullah (s.a.v.):
“Bir tane olsa da yine cennete girer.” buyurdu.
(Ahmed b. Hanbel, Müsned, C 22, s.150.)

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) neden özellikle kız çocuklarının güzel yetiştirilmesine değinmiştir. 0 dönemin şartları çerçevesinde düşünerek yorumlayınız.

Peygamberimizin deyişine göre kişinin üç kızı ya da üç kız kardeşi olur da onları sever, onlarla güzelce ilgilenirse Yüce Allah o kişiyi Cennet’in en yüksek makamına ulaştırır.

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 115 Cevabı

“…Ey Allah’ın kulları tedavi olunuz. Allah yarattığı her bir hastalığın mutlaka şifasını da yaratmıştır. Ancak bir hastalık müstesna; o da ihtiyarlıktır” (Tirmizi, Tıb, 2.)

Hadisin vermek istediği mesaj nedir?

Yukarıda anlatılmak istenen, hasta olan kimse tedavi olsun çünkü Yüce Allah her hastalığın tedavisini yaratmıştır. Ancak bir hastalık hariç; o da yaşlılıktır.

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 116 Cevabı

Dinimizin temizliğe verdiği önemi gösteren ibadet ve davranışların neler olduğunu düşünerek boş bırakılan yerlere yazınız.

İslamiyet’te önceden Osmanlı zamanında yıkanırlarmış ama diğer devletler yıkanma nedir bilmezlermiş ve yıkanmayı da bizden öğrenmişler. Temizlik imandan gelir. Temizlik imanın yarısıdır.

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı

Hasta olmama için ve hasta olduktan sonra nelere dikkat etmemiz gerektiğini örneklerde olduğu gibi noktalı yerlere yazınız.

Hasta olmamak için…

Dua etmeliyim,

Sağlıklı yiyecek ve içecek tüketmeliyim. Havalar soğuduğunda kalın giysiler giymeliyim.

Hasta olduktan sonra…

Olumsuz şeyler düşünmemeliyim.

Doktor yardımıyla tedavi olurum. İlaçlarımı ihmal etmeden içerim. Sıcak yiyecek ve içecek tüketmeliyim. Mevsimine göre giyinmeliyim.

“Biz her şeyi bir ölçü ve dengede yarattık.” (Kamer suresi, 49, ayet,) Ayetin anlamı üzerinde düşününüz.

Allah kâinatta yer alan her şeyi bir plan ve ölçü içerisinde yaratmıştır. Bu yaratılışta hiçbir düzensizlik ve dengesizlik görülmez. Dengesizlik görülse bile dengeyi bozan insanlardır.

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 121 Cevabı

“Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele!” (Bakara suresi, 155. ayet.)

Ayetin bize vermek istediği mesajla ilgili olarak arkadaşlarınızla konuşunuz.

Ne olursa olsun başımıza ne gelirse gelsin biz Allah yolundan ve Allah’ inanmaktan vazgeçmemeliyiz.

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 122 Cevabı

TARTIŞALIM

Afetlerden olabildiğince az etkilenmek için yapabileceklerimizin neler olduğunu arkadaşlarınızla tartışınız.

Çevremize ağaçlar dikebilir fay hatları ve dere yatakları üzerinde yerleşim yapılmalıdır.

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 126 Cevabı

Aşağıda verilen kelimeleri bulmacada bulunuz.

1
1
2
2
2
6
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.