Adım Adım Patatesli Kıbrıs Köftesi Yapımı – Pratik Lezzetler

Adım Adım Patatesli Kıbrıs Köftesi Yapımı – Pratik Lezzetler
Lezzetinden ödün vermeyen muhteşem bir tarif…

Malzemeler:

600 gram kıyma, 750 gram patates, 1 adet yumurta, 15 dal maydanoz, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karbonat, 3 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber

Sosu için:

3 adet soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 3 adet domates, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet kesme şeker

Hazırlanışı:

Patatesleri soyun ince ince rendeleyin. Ortaya çıkan beyaz suyu ister süzgeçle ister tülbent yardımı ile başka bir kaba mutlaka süzün. Ayrı bir yerde karıştırma kabının içine kıymayı ekleyin.

Sonra içine rendelenmiş soğanı, sarımsağı, yumurtayı, karabiberi, karbonatı, tarçını, pul biberi ve tuzu kıymaya ekleyin ve güzelce yoğurun. Süzdüğünüz patates suyunun iyice ayrıştığını göreceksiniz. Bu sıvının üst kısmını atın ve altındaki kaymak gibi yoğun olan beyaz parçayı kıymaya ekleyin ve yoğurun.

Rendelediğiniz patatesleri, kıyılmış maydanozu ve 1 adet soğanı suyunun bir kısmını süzerek kıymaya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı yarım saat kadar beklettikten sonra cevizden biraz büyük parçalar kopardığınız kıymalara uzun şekil verip sıvıyağda kızartın.

Sosu için tavaya yağı alın ve ince ince doğranmış soğanları kavurun. Domatesleri doğrayıp salça ile birlikte soğanın üzerine ekleyin. Tuz ve şeker atıp sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Köfteleri fırın kabına alın ve üzerine domatesli sosu dökün. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun…

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.