Aksaray Üniversitesi 2016-2017 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Aksaray Üniversitesi 2016-2017 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Duyurusu
Aksaray Üniversitesi 2016-2017 bahar dönemi pedagojik formasyon duyurusu yayımlanmıştır. Ön kayıt başvuruları 02-12 Ocak 2017 tarihleri arasında Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosuna şahsen, posta veya kargo yoluyla yapılacaktır.
ÖNKAYIT BAŞVURULARI
 
2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar dönemi için Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ön kayıt başvuruları 02-12 Ocak 2017 tarihleri arasında Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosuna şahsen, posta veya kargo yoluyla yapılacaktır.
 
Kontenjanlara 3. 4’üncü sınıf ve mezun durumunda olan öğrenciler başvurabilecek olup, yeterli başvuru (20 kişi) yapılmayan bölümler açılmayacaktır. Not: Aksaray Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi’nin 5 maddesinin 2’inci bendine göre belirlenen kontenjanların herhangi bir alanda dolmaması durumunda, boş kalan kontenjanlar Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile açılan diğer alanlara aktarılacaktır.
 
• Aşağıdaki alanlar dışında başvuru alınmayacaktır.
• 12 Ocak 2017 tarihine kadar Ön Kayıt başvurusunda bulunanların başvuruları geçerli olup yeniden ön kayıt işlemi yaptırmayacaklardır.
 
Başvuran adayların sıralamaları Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına göre yapılacaktır. Adayların sıralanmasında akademik genel not ortalamasının eşitliği durumunda ÖSYS yerleştirme puanı daha yüksek olana, eşitlik yine bozulmaz ise doğum tarihi, günümüze daha yakın olana öncelik verilecektir. Programa kabul edilen ve kesin kayıt hakkı kazanan adayların listesi ile yedek listeler Fakültemiz internet sitesinden (http://egitim.aksaray.edu.tr) yayımlanacaktır.
 
Sıralama öncelikle Not Durum Belgesinde (transkript) belirtilen Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına göre (notların çevrilmesinde YÖK Not Dönüşüm Tablosu kullanılacaktır) en yüksek adaydan başlanarak yapılacaktır. Kontenjan sayısı kadar asıl aday, asıl aday sayısının yarısı kadar da yedek aday belirlenerek ilan edilecektir.
 
Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Ücreti 2.054 TL olup iki eşit taksit halinde (1.027 TL) güz ve bahar dönemi başında tahsil edilecektir. İlk taksit, kesin kayıt sırasında alınacaktır. Öğrenim ücretleri, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılına ait miktarlardır.
 
Kesin kayıt yaptırdıktan sonra, herhangi bir nedenle devam etmeyen veya kayıt sildirenlere ilgili mevzuat gereği kesinlikle ücret iadesi yapılmayacaktır.
 
Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:
 
1) Dilekçe (başvuru esnasında Öğrenci İşleri Bürosundan temin edilebilir )
 
2) Öğrenci olanlar için Öğrenci belgesi, mezunlar için Onaylı Mezuniyet Belgesi, (Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir).
 
3) Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi)
 
4) Nüfus Cüzdan Fotokopisi
 
5) Üniversiteye yerleştiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (Yerleşilen Yüksek Öğretim Programının adının yazdığı yerleştirme sonuç belgesi-ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi getirmeyen adayların ÖSYM puanları 0 (sıfır) olarak kabul edilecektir.)
 
6) Fotoğraf (1 adet)
 
Ön Kayıt Başvuruları: 02-12 Ocak 2017
 
Kesin Kayıtlar: 16-20 Ocak 2017
 
Yedek kayıtlar: 23-25 Ocak 2017
 
1.dönem dersler: 13 Şubat 2017-28 Mayıs 2017
 
2. dönem dersler: 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi
 
NOT: Öğretmenlik Uygulaması dışındaki dersler hafta sonu yapılacaktır. Derslere devam zorunluluğu %70’tir.
 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.