Anneler günü için en iyi 10 hediye!

Anneler günü için en iyi 10 hediye!
Anneler Günü'ne artık sayılı günler kaldı. Anneler gününde annenize ne hediye alacağınıza henüz karar vermediyseniz. Her yıl Mayıs ayında kutlanan ve anneler için büyük öneme sahip olan Anneler günü bu sene 13 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

ABD'li Ann Maria Reeves Jarvis’in 73 yaşında hayat veda etmesinin ardından, kızı tarafından başlatılan gelenek tüm dünyaya yayıldı. Anna Jarvis, annesini kaybettiğinde 41 yaşındaydı ve annesine yaşarken yeterince ilgi göstermediğini düşünüyordu. Ann Maria, 1905 yılının Mayıs'ında vefat etti. Öldüğü gün, o ayın 2. pazarına denk geliyordu. Kızı Anna'nın zihnine 'kara pazar' olarak işlenen o tarih yüz yıldan fazla zamandır süren bir geleneği başlattı.

ABD BAŞKANI DÜNYAYA DUYURDU

Anna'nın yıllarca sürecek üzüntüsü, onun 1907 yılında arkadaşlarıyla birlikte 'her mayıs ayının 2. pazar gününü' anneler günü olarak kutlama kararı almasına neden oldu. 1 yıl sonra başlayan kutlamalar önce bulunduğu şehre, sonra da Pensilvanya eyaletine yayıldı. O kadar ilgi çekti ki ABD Başkanı Woodrow Wilson, 1914'te mayısın 2. pazar gününü 'Anneler Günü' olarak ilan etti. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde kutlanan
bu özel gün, 2013 yılında 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak. Ülkemizde Türk Kadınlar Birliği’nin girişimleriyle 1955’ten beri yaşatılan bu gelenek, yaşları fark etmeksizin annesi hayatta olan hemen herkese ufak görevler de yüklüyor. Biz de annenizi nasıl mutlu edebileceğinize dair bir kaç fikirler vermek istedik…

EN ÖNEMLİ SORU: PAZAR NE YAPSAK?

Mayıs’ın 2. haftası yaklaştıkça siz de, ‘anneme ne alsam?’ diye düşünüyorsanız; doğru yerdesiniz... Sizin için anneler gününde alınabilecek en güzel hediyeleri araştırdık, birlikte vakit geçirebileceğiniz öneriler hazırladık. İşte en güzelinden, en farklısına; en pahalısından, en ucuzuna seçenekler…

1- Candan Erçetin'in klasikleşen konseri

Artık bir anneler günü klasiği var: Candan Erçetin ile Anneler Günü Konseri! Bostancı Gösteri Merkezi’nde bu yıl da gerçekleşecek olan konsere alacağınız sürpriz bir biletle onu şaşırtabilir; anneler gününü hem kendiniz hem de anneniz için çok daha keyifli hale getirebilirsiniz. Annenizin omzunda Erçetin’in, ‘Annem’ şarkısı unutulmaz bir anneler gününe dönüşebilir. Fakat hüzünlü anlar da yaşamayı göze almalısınız, çünkü Erçetin
günler önce annesi Mevlüde Erçetin'i kaybetti.

2- Bir Buket Orkide

Yılların eskitemediği hediye; çiçek… Bir buket papatyayla annenizin yüzüne kocaman bir gülümseme yerleştirebileceğiniz gibi, kısıtlı bütçeye sahip olsanız bile onu fazlasıyla mutlu edebilirsiniz. Sonuçta bazı küçük hediyelere paha biçilemez. Eğer çiçek almak istiyorsanız aman dikkat!
Orkide şart değil. Önemli olan aldığınız çiçeğin annenizin zevkini ve karakteristik özelliğini yansıtması. Gül, karanfil, zambak, lale, papatya gibi aranjmanların yanı sıra menekşe gibi saksı çiçekleri de alabilir ya da kırlardan demet demet toplayabilirsiniz. Şu an yeşil her alanda papatyaların açtığını hatırlatmak isteriz.

3- Sigarayı bırakın

Sigara içenlerden misiniz? O zaman ömrünüzü her gün fazlasıyla kısaltıyorsunuz. Sigara içmeyi bıraktıktan sonra yaşayacağınız 72 saat kritik. Bu süreçte kendinizi sinirli, duygusal, hassas, yorgun, tedirgin hissetmeniz çok normal. Nikotin vücudunuzu hızla terk ederken size çok güzel haberler vermek istiyoruz; Son sigaranızı içtiniz ve paketi alıp çöpe attınız. 20 dakika sonra kan basıncı, 8 saat sonra da kandaki karbon monoksit seviyesi normalleşir. 1 gün sonra kalp krizi riski azalır, 2 gün sonra ağzınızın tadı yerine gelir. 3. Aya geldiğinizde vücut nikotinden arınır. 1 yıl sonra akciğer kendisini temizleyebilme yetisini tekrar kazanır. 5-15 yıl arasında inme, felç gibi ölümcül riskler hiç sigara içmeyen biriyle eşitlenir. 10
yıl sonra akciğer başta olmak üzere ölümcül kanser riskleri yüzde 50 azalır, 15 yıl geçtiğinde ise kalp-damar hastalığı riskleri hiç sigara içmeyenle eşitlenir… Daha fazla anlatmamıza gerek yok bizce, annenize daha iyi bir hediye verebileceğinizi düşünmüyoruz. Özel hastaneler ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı ücretsiz sigara bıraktırma servisi Alo 171 sizin telefonunuzu bekliyor.

4- Ona Satırlardan Seslenin

Onun kalbine kelimelerle dokunmak isteyenler için kitap karşı konulmaz bir hediye olacaktır. Yıllar boyu akıllara kazınacak kelimeler ve cümleler ikiniz arasındaki yolu oldukça kısaltır. Selim İleri’den “Annem İçin”, Fethiye Çetin’den “Anneannem”, Charles Boudelaire’den “Hatıralar Annesi” sadece birkaç küçük öneri.

5- Havuzlar sizi bekliyor

Havalar iyice ısındı. Deniz suyu Güney dışında hala soğuk olsa da suyunun ısı değerleri sizi rahatlatacak havuzlar hizmetinizde. Basit bir Google
aramasıyla çok sayıda açık-kapalı havuza ulaşabilirsiniz. Havuz suyunun temizliği sizin için önemliyse, rezervasyon yaptırmadan önce havuz suyu
analizlerini kontrol ederek kafanızdaki soruların cevaplarını da bulabilirsiniz.

6- Başbaşa Yemek Keyfi

Annenizin başrolde olacağı bir akşam yemeği onun keyfini yerine getirecektir. Doğduğunuz andan başlayacak olan sohbetin anneniz kadar sizin de ilginizi çekeceği kuşkusuz! Şık bir restoran yerine mistik bir yer seçilebilir. Mesela Taksim’de Tavanarası… Onu daha önce hiç gitmediği bir yere de götürebilirsiniz. Gitmediğiniz bir restoran ya da bir ilçe. Önemli olan birlikte sohbet edecek vakti bulabilmeniz ve onun gözlerindeki sevinci görebilmeniz. Yemek yerken yaşanılan mutluluğu güzel hikayelerle arttırmayı kim istemez ki?

7- Burgazada sürprizi

Peki, annenizi şaşırtmaya ne dersiniz? Sakin bir ada gezisiyle kandırdığınız kıymetli annenize Kalpazankaya manzarasında en sevdikleriyle buluşturmayı düşündünüz mü? Burgazada’ya adım attığınız anda onu fayton gezisiyle şımartabilir, baharın bu sıcak günlerinde adanın serin ve temiz havasıyla mutluluğunuza mutluluk katabilirsiniz.

8- Helikopterle İstanbul Turu

İstanbul’u hiç böyle görmemiştiniz! Annenize unutulmaz bir deneyim yaşatmaya ne dersiniz? İster birlikte isterseniz de annenize tek başına helikopterle İstanbul turu yaptırmak “sıra dışı” bir sürpriz olabilir. Beşerli gruplar halinde yapılan turların her biri 20 dakika sürüyor. Üstelik bu sıra dışı deneyim sanıldığı kadar maliyetli değil. Fiyat aralıkları 500 ile 1000 TL arasında değişen turlar, zihinlerde bıraktığı etki düşünüldüğünde fazla olmadığı anlaşılacaktır. Turlar için 1 hafta öncesinden rezervasyon yaptırmış olmak gerekiyor. Bu özel gün için unutmamanız gereken tek şey fotoğraf makineniz ve kameranız. Zira tarihi eserler üzerinde alçalan helikopterde fotoğraf çekerek bu unutulmaz günü ölümsüzleştirebilirsiniz.

9- Masaj Paketi ya da Spa Üyeliği

Özellikle çalışan annelerin tüm yorgunluğunu silip atacak benzersiz bir seçenek; masaj… Ona hediye edeceğiniz farklı masaj seçenekleriyle gündelik hayatın stresinden bir nebze olsun onu uzaklaştırabilir, rahatlaması için ihtiyacı olan şeyi ona “siz” sağlayabilirsiniz. Hayatları boyunca çocuklarının rahatlığı ve güvenliği için çalışan annelere masaj paketi kusursuz bir hediye olacaktır. Bütçesi geniş olanlar için tercih edilebilecek
bir diğer seçenek de ona hediye edilebilecek 6 aylık ya da 1 yıllık spa ve fitness üyeliği… Özellikle,kampanya kuponları satan internet sitelerinde fazlasıyla seçenek uygun fiyatlara mevcut.

10- Takıları seven annelere

İster takı tezgahlarını, dükkanlarını gezin; isterseniz internet sitelerini… Eğer anneniz takı seviyorsa hazırını da alabilirsiniz, kendiniz de tasarlayabilirsiniz. Çok küçük meblağlardan, yüksek fiyatlara kadar o kadar çok seçeneğiniz var ki! Özellikle internette ufak bir gezinti yaparak çok sayıda tasarımcının ürünlerini fiyatları karşılaştırarak güzel bir hediye hazırlayabilirsiniz. Dünyaca ünlü e-ticaret devi amazon.com ve ciceksepeti.com’un dahil olduğu Bright E-Ventures Corporation’un markası mizu.com Türçe içeriğiyle ve karşılaştırma seçenekleriyle sizi uygun fiyatlara tasarımcılarla buluşturuyor. Yine çok sayıda açık arttırma sitesinin de özel takı bölümleri var. 10 liradan 10 bin liraya ne ararsanız var!

Anneler günü 2018 için en güzel mesajlar;

- Dünyada kimseyi seni sevdiğim kadar sevemem, bağlanamam. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

- Penceresiz odamda, ışıkların en nadidesiydin. Akıl hocam, hayat danışmanımdın. Yollar ayrıldı ama kalpler asla. Seni seven yavrun anneler gününü unutmadı. İyi ki varsın annem. - Resimli Anneler günü mesajları Sen hayatımın kutup yıldızı oldun. Nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum. Seni seviyorum annem.

- Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; annem derdim canım annem seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun.

- Biraz şans, biraz sevgi ve sabır, birer parça zaman, başarı ve memnuniyeti de eklersek malzemelere, hepsini karıştırıp senin için uzun ve dileklerinin gerçekleştiği bir "hayat pastası" yapabiliriz sanırım… Anneler günün kutlu olsun canım annem!

- Biricik annem.. Anneler günün kutlu olsun. Her zaman senin küçük bebeğinim.. - Anneler çiçek gibidir, onları hep mis kokulu yerlerde görebilirsin, senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

- Senin kucağın, senin merhametin beni yaşama bağlıyor sevgili anneciğim. Anneler günün kutlu olsun.

- Geleceğini oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Anneler günün kutlu olsun benim melek annem.

- Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Anneler günü kutlu olsun.

- Anne senin yüreğin taş olsa dayanır mı, kuş olsa, çiçek olsa, gündüz olsa, kırılmaz mı? Acıdan bir sap menekşenin boynu bu kez dağlar doğursun beni anne. Sen de ılık bir yağmur ol durmadan yağ kanayan yerlerime. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

- Benim için herşeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine.. Anneler günün kutlu olsun Anneciğim.

- Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.