AÖF Yeni Ders Notu 35 ve Sınıf Geçme Sistemi nedir?

AÖF Yeni Ders Notu 35 ve Sınıf Geçme Sistemi nedir?
AÖF sisteminde yapılan değişiklik sonrası, ders geçmek için kesin bir not belirlenmiştir. Sisteme göre ders geçmek için alınması gereken puan 35’dir.

Daha önceki bağıl değerlendirme sisteminde kesin bir ders geçme notu yoktu.

Yeni AÖF Sisteminde Ders Geçmek için alınması gereken puan: 35:00

Bu Not DD’ye tekabül etmektedir, 35 puanın altı FF sayılır. GNO’nuz 2.00 ve üzeriyse DD (koşullu geçme notu) notuyla geçmiş sayılırsınız.

Genel Not Ortalamanız, 2.00 ve üzeriyse 35 aldığınız dersten geçmiş sayılırsınız. Eğer 2.00’nin altındaysa, bahar döneminde ikinin üzerine çıkarmanız halinde yine koşullu derslerinizden geçebilirsiniz. Eğer notunuz 35’in altındaysa, GNO’nuza bakılmaksınız o dersten FF ile kalırsınız.

NOT: Aşağıdaki metin temel olarak sınıf ve ders geçmek için gerekli olan notların hesaplanmasını konu almaktadır. Vizenin etkisi hala %30’dur ve Final %70 etkilidir.

Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.

“Başarı Notu” alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.

Örnek:

Vize Notu: 30 x 0,3 = 9

Final Notu: 60 x 0,7 = 42

Dersin Dönem Sonu Notu = 51 (Bu öğrenci dersi başarılı bir şekilde geçmiş sayılacaktır.)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum