Bayram Tatlınız Şam’dan Gelsin “Şam İşi Tatlı”

Bayram Tatlınız Şam’dan Gelsin “Şam İşi Tatlı”
Beğeneceğinizi tahmin ettiğim yine çok güzel bir tatlı tarifi. Üstelik, yağsız ve yumurtasız pek çok kişiye hitap edecek türde bir tatlı. Umarım favori tatlılarınızdan olur. Afiyetler…

Malzemeler :

Keki için : * 1 su bardağı şeker, * 1,5 su bardağı irmik, * 1 su bardağı yoğurt, * Yarım su bardağı un, * 1 paket kabartma tozu, * 1 paket vanilya, Şerbeti için : * 3 su bardağı şeker, * 2,5 su bardağı su, * 1 tatlı kaşığı limon suyu.

Yapılışı : Hamur kabınıza kek malzemelerini sırası ile koyun çırpın. Yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Küçük bir tepsi veya fırın kabını yağlayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker serpin ve kek hamurunu içine boşaltın. hamurun üzerine bademleri serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin.

Kekin iç kısmının da pişitiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kek pişerken tatlının şerbetini hazırlayabilirsiniz. Gerçi ikisininde sıcak olması gerekiyor. Ona göre süreyi kendiniz belirleyebilirsiniz.

Bir tencereye şeker ile suyu koyun. Şeker eriyene dek şerbeti sürekli karıştırın. Kaynadığında ise, limon suyunu ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Sonra ocağı söndürün. Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sıcak şerbeti, kepçe ile yavaş yavaş yedirin. Üzerini kapatarak, 3-4 saat yada bir gün bekletin ve sonra servis yapın.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.