Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın dizeleri hangi şairin şiiridir?

Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın dizeleri hangi şairin şiiridir?
Kim Milyoner Olmak İster 28 Ekim 628. Bölüm yarışma sorusu Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın Denizlerin ortasında bak yelkensiz bıraktın dizeleri hangi şaire ait?

Kim Milyoner Olmak İster 28 Ekim 628. Bölüm Yarışma Sorusu;

Soru : Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın Denizler Ortasında bak yelkensiz bıraktın dizeleri Hangi Şiir ve Şaire Aittir?

Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın Denizler Ortasında bak yelkensiz bıraktın dizeleri Ümit Yaşar Oğuzcan'a aittir.

Doğru Cevap: Ümit Yaşar Oğuzcan

BENİ KÖR KUYULARDA 
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın, 
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın, 
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı; 
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın. 

ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN

1926 yılında Tarsus’ta doğdu. İlkokulu Eskişehir’de, ortaokulu Konya Askeri Ortaokulunda okudu. 1946 yılında Eskişehir Ticaret Lisesinden mezun oldu. İlk işi olan Türkiye İş Bankasında çalışmaya başladı. 30 yıl boyunca İş Bankasında çalıştı, 1977 yılında emekli oldu. İstanbul’da kendi adını taşıyan bir sanat galerisi açtı.

1940 yılında, Yedigün dergisine şiir yazarak başlamıştır. Oğuzcan’ın şiirleri çok ilgi çektiğinden zamanla Yücel, İstanbul, Varlık, Çığır, Türke Doğru, Hisar dergilerinde de yayınlanmaya başlandı. Ve zamanla aşkın şairi lakabını almıştır. Çünkü şiirlerinde aşk, imkansız aşk ve sevgiliye duyulan özlem çok güzel anlatılmıştır. 1973 yılında büyük oğlu Vedat’ı kaybettiğinde şiirlerinde ölüm acısı, hayatın anlamsızlığı üzerine şiirler yazmıştır. Mizahi şiirler, siyasi taşlamalar, şarkı sözleri de bulunmaktadır. Hatta bazı şarkı sözleri bestelenmiştir. 33 şiir, 4 düz yazı, 13 antoloji ve biyografik eser olmak üzere 50 kitabı yayınlanmıştır. Şiir plakları basılmıştır. Ümit Yaşar Oğuzcan, 4 Kasım 1984 İstanbul’da yaşama veda etmiştir.

Eserlerinden bazıları;

İnsanoğlu, Deniz Musikisi, Dillere Destan, Dolmuş, Aşkımızın Son Çarşambası, Bir Daha Ölmek, Kör Ayna, İki Kişiye Bir Dünya, Beni Unutma, Karanlığın Gözleri, Akıllı Maymunlar, Seninle Ölmek İstiyorum. Üstüme Varma İstanbul, Sahibini arayan Mektuplar, Yeni Dünya Rekoru, Sevenler Ölmez, Çigan Gözler, Ötesi Yok, Hüzün Şarkıları, Bir Gün Anlarsın, Sadrazamın Sol Kulağı, Mihriban’a Şarkılar, Taşlar ve Başlar, Seni Sevmek. Toprak Olana Kadar, Ben Seni Sevdim mi, Halktan Yana, Aşk mıydı O, Önce Sen Sonra Sen, Rubailer, Yalan Bitti, Acılar Denizi, En Eski Yalnızlığımdır Aşk Benim, Dikiz Aynası, Şiirlerle Kırk Yıl, Bütün Şiirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.