Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl yapılır?

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl yapılır?
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl yapılır? Malzemeleri Neler?

MALZEME LİSTESİ:

350 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz
100 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

KREMASI İÇİN:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı labne

ÜZERİ İÇİN:

tarçın

HAZIRLANIŞI:

Tereyağını tavada eritiyoruz, sıvıyağı da üzerine döküyoruz. Tel kadayıfı doğruyoruz havalandırıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına kadayıfın yarısını koyuyoruz. Üzerine cevizi serperek döküyoruz. Üzerini kalan kadayıfla kaplıyoruz. Üzerine elimizle bastırıyoruz. Yağ karışımını üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Labne peynirini koyup hızlıca çırpıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz.

Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Kadayıf kızarınca fırından alıyoruz. Sıcak kadayıfın üstüne, sıcak şerbeti kepçeyle veriyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Kadayıf soğuyunca kare kare dilimliyoruz. Üzerine de soğumuş olan kremayı döküyoruz. Üstüne tarçını serperek servis ediyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.