Çiçeği yenebilen ağaç türü hangisidir

Çiçeği yenebilen ağaç türü hangisidir
Çiçeği yenebilen ağaç türü hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :Çiçeği yenebilen ağaç türü hangisidir 

A- Ihlamur

B- Akasya

C- Badem

D- Erguvan

Doğru Cevap: Akasya

Akasya ağacı ve çiçeğinin faydaları

Akasya Ağacı ve Çiçeği: Salkım ağacı da denilen, küçük yapraklı, dalları sarkık ve salkım çiçekli 9–10 metre boyunda bir ağaçtır. Genellikle güzel görünüşü ve akasya kokusu nedeniyle süs ağacı olarak park, bahçe ve yol kenarlarına dikilir.
 
Akasya Faydaları: Akasya nefes darlığını giderir ve astım şikâyetlerini azaltır. Hafif mikrop öldürücüdür. Safrayı arttırır.
 
Akasya nasıl kullanılır?Akasya ağacının çiçekleri ve yaprakları kurutularak kullanılır.
Kuru akasya yaprağı kaynatılıp içilirse vücudu terletir ve soğuk algınlığına iyi gelir.
Akasya çiçeği suda kaynatılarak vücudu rahatlatan ve zihinsel yorgunluğu gideren akasya çayı elde edilir. Yaprakları fazla miktarda alınırsa hafif zehirlenmelere neden olabilir.
Yüzlerce farklı türü olan Akasya ağacının bazı türlerinden zamk elde edilmektedir. Tıp alanında, kumaş boyamada ve deri ürünlerinin işlenmesinde kullanılan Kadıhindi maddesi de yine Akasya ağacının bazı türlerinin odununun suda kaynatılmasıyla elde edilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.