Dünya Mirası Listesinin oluşturulması, tanıtılması ve korunmasını sağlar

Dünya Mirası Listesinin oluşturulması, tanıtılması ve korunmasını sağlar
BM'ye bağlı hangi kurum, kültürel ve fiziksel öneme sahip yerlerin yer aldığı Dünya Mirası Listesinin oluşturulması, tanıtılması ve korunmasını sağlar sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 18 Şubat 2017 Cumartesi 655. Bölüm Yarışma Sorusu;

Soru : BM'ye bağlı hangi kurum, kültürel ve fiziksel öneme sahip yerlerin yer aldığı Dünya Mirası Listesinin oluşturulması, tanıtılması ve korunmasını sağlar?

A- UNICEF

B- WHO

C- IMF

D- UNESCO

Doğru Cevap: UNESCO

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü ya da UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), Birleşmiş Milletler'in özel bir kurumu olarak 1946 yılında kurulmuştur.

Dünya Sağlık Örgütü (İngilizce: World Health Organization - WHO), Birleşmiş Milletler'e bağlı olan ve toplum sağlığıyla ilgili uluslararası çalışmalar yapan örgüt.
 
Uluslararası Para Fonu ya da daha çok bilinen kısaltmasıyla IMF (International Monetary Fund), küresel finansal düzeni takip etmek, borsa, döviz kurları, ödeme planları gibi konularda denetim ve organizasyon yapmak, aynı zamanda teknik ve finansal destek sağlamak gibi görevleri bulunan uluslararası bir organizasyondur.
 
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF (İngilizce: United Nations International Children's Emergency Fund), 1946 yılında Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu adıyla kurulmuş ve daha sonra 1954 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından çocuk haklarının korunması adına tanıtım ve savunma çalışmaları yapmak, çocukların temel gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olmak ve çocukların potansiyellerini eksiksiz biçimde gerçekleştirmek için fırsatlar yaratmak üzere görevlendirilmiştir. "Uluslararası" ve "acil" kelimeleri silinmesine rağmen kısaltması değişmemiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.