Dünyanın en pahalı 10 kahvesi

Dünyanın en pahalı 10 kahvesi
Dünya genelinde tüketimi en fazla olan içecek kahve, belli bölgelerde yoğun olarak üretiliyor. Yeni nesil kahve kültürünün birçok yerde yaygınlaşması ve butik kahvecilerin belirmesiyle kahve kültürü yeni bir hal aldı.

10-Yauco Selecto Kahvesi AA (Porto Riko) – KG/$55 Bu kahve sadece Portoriko’lu kahve severlerin beğenisini kazanmakla kalmamış, tüm dünyada ün ve şöhret yakalamayı başarmıştır. Kilogram fiyatı ise yaklaşık 55 USD civarıdır.

9-Starbucks Rwanda Blue Bourbon (Karengera, Rwanda) KG/$55 Bu kahve çeşidi Gatare/Karengera, Rwanda’da bulunan Rwanda Blue Bourbon’dur. İçimi oldukça hafif olan Rwanda Blue Bourbon’un kilogram fiyatı yaklaşık 55 $ civarındadır.
8-Hawaiian Kona Kahvesi (Hawaii) – KG/$75 Hawaian Kona Kahvesi, Hawai adasının Kuzey ve Güney Kona bölgesinde yetişmektedir. İçimi Bourbon kadar rahat olan bu kahve çeşidi, adını pahalı kahveler sıralamasında 8. Sıraya yerleştirmiştir. Kilogram fiyatı ise yaklaşık 75$ olarak bilinmektedir.
7-Los Planes (Citala, El Salvador) – KG/$88 Latin Amerika’da özellikle Arabica kahveleriyle ünlü El Salvador ülkesinin Citala bölgesinde üretilen bu kahveler, aslında birçoğumuzun bildiği tatlardandır. Bu kahvenin en büyük özelliği de içiminin oldukça yumuşak olması ve boğazı yakmamasıdır. Kahveye karşı sempatisi olmayanlar için başlanabilecek en güzel içimli kahvelerdendir. Listenin 7. Sırasında yer alan Los Planes’in fiyatı KG/88 $’dir.
6-Blue Mountain (Wallenford Estate, Jamaika) – Kg/ 105$ Türkiye’de Mavi Dağ Kahvesi adıyla bilinen bu kahve, adını Jamaika’da bulunan Mavi Dağ’dan (Blue Mountain) almıştır. Dünyanın en iyi kahvelerinden biri Jamaika Mavi Dağı kahvesi 1.5 kilometre yükseklikte yetiştirilir. Bu eşsiz kahveyi tatmak için kilo başına 50 $ ödemek zorunda kalacaksınız.
5-5. Fazenda Santa Ines (Minas Gerais, Brazil) – Kg-110$ Kilo başına yaklaşık 110 dolar fiyatıyla Fazenda Santa Ines kahvesi, kıyı bölgelerde yetişen ürünlerinden biridir. Bu kahve özellikle Brezilya Minas Gerais’de, 100 yıldır aynı aile tarafından işleniyor. Fazenda Santa Ines Çiftlikleri’nde geleneksel tarzda yetiştirilen kahvenin müptelası fazla olmakla beraber tadı ise aromatik çilek ve karamel karışımıdır. Dünyanın en pahalı kahve sıralamasında ise 5. sırayı almıştır.
4-El Injerto (Huehuetenango, Guatemala) – KG/120 $ Bu kahvenin eşsizliği ise çekirdeklerinin yıkanmasından sonra 2 kez öğütülmesinden geliyor Fiyatı 120$ olan bu kahve, listede 4. sırayı almaktadır.
3-St. Helena Coffee Company’s Adası (St. Helena) – KG/190$ St. Helena Adası, Afrika sahilinden 1200 mil uzaklıkta konumlanmıştır. Bu kahvenin ünlenmesinin en önemli sebebiyse Napolyon Bonapart’ın bu kahvenin çekirdeklerini gördükten sonra övgülerini esirgememesidir. Kilogram fiyatı190 USD olan bu kahve listede 3. sırada yer almıştır.
2-Hacienda La Esmeralda (Boquete, Panama) – KG/ 350$ Panama tepenin üzerinde guava bitkilerin gölgesinde yetiştirilen Hacienda La Esmeralda için 350 dolar ödemeniz gerekebilir. Dünyanın her yerinden insanlar eşsiz tadı nedeniyle bu kahveye hayrandır.
1. Luwak Coffee (Endonezya) – KG/$ 580 Ve listemizin en son ve en pahalı kahvesine geldik. Bu kahvenin üretim şekli diğer kahvelerden biraz farklı. Misk kedisi kahve meyvelerini yedikten sonra çekirdeklerini midesinde fermente eder ve daha sonra dışkı olarak bırakır. Uzun bir işlenme sürecinden sonra sevenlerine servis edilir. Bu kahvenin yıllık toplam üretimi sadece 380 kilogramdır. İçiminin rahatlığı ve doğada az bulunması sebebiyle kilosu 580 dolar olarak belirlenmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.