Güllaç Nasıl Yapılır? En Güzel İftar Tatlıları

Güllaç Nasıl Yapılır? En Güzel İftar Tatlıları
Ramazan ayının vazgeçilmezi Güllaç nasıl yapılır? en hafif tatlı olarak bilinen ve ramazan ayının en çok tercih edileni güllaç ağızları tatlandırmaya devam ediyor. İşte Orjinal Güllaç Tarifi.

Çokça sorulan güllaç tarifini geciktirmeden vermek istiyoruz. Güllaca adını veren gül suyu bazılarına ağır geliyor.  Bu yüzden eğer gül suyu koymak istemezseniz, vanilya ekleyebilir veya sadece sütle de yapabilirsiniz. Güllaç yaprakları sütü çok seviyor. Bu yüzden süt miktarı size fazla gelmesin.

Ramazanın vazgeçilmezi güllaç nasıl yapılır?

Sütü ocağa alın. Kaynamaya yakın şekeri ekleyin. Şeker eriyince ocaktan alın. Gül suyu veya vanilyayı ekleyip karıştırın.

Yuvarlak bir tepsiye güllaç yapraklarından birini koyup, üzerine 2 kepçe süt gezdirin.

Yaprak hafif yumuşayınca yavaşça alıp tepsiye yerleştirin.

Diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayın.

Kalan sütü ve tepsideki sütü birleştirip yeniden ısıtın. Güllacın üzerine dökün.

Üzerini kapatıp en az 2 saat bekletin.

Tercihen ceviz, fındık veya fıstık serperek servis edin.

NOT: Güllaç yaparken, ceviz ve fındık gibi çerezleri aralarına serperseniz, bekledikçe sütün rengi kararabiliyor. Bu yüzden çerezleri yerken üzerine serpmek en doğrusu.

Hazırlanmış güllacı en fazla 2 gün dolapta bekletebilirsiniz. Daha sonra tadında değişmeler olabiliyor.

gullac-tarifi-002.jpg

Malzemeler

10 yaprak güllaç, 7 su bardağı süt, 2 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı gül suyu veya 1 tatlı kaşığı vanilya. (tarif cahide sultan'dan alıntıdır)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.