Günümüzde önemli hale gelen meslekler

Günümüzde önemli hale gelen meslekler
Günümüzde önemli hale gelen meslekler nelerdir, bu meslekleri yapanlar hangi eğitimden geçmişlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Meslek sahibi olmak için eğitim almak gerekir. Meslek alanlarında eğitim görmek için uygulama dersleri almak gerekir. bu iki şekilde gerçekleşir. Erkenden mesleki eğitim için alan dersleri almak ya da lisans tamamlayarak akademik bir derinliğe sahip olmak gerekir.

Günümüzde öne çıkan meslekler, öğretmenlik, avukatlık, doktorluk, diyetisyenlik, yazarlık, yeni medya alanında görev alma, içerik üretme, danışmanlık gibi mesleklerdir. Hizmet alanlarının yoğun olarak istihdam alanı olması insanların üretimden çok bürokratik işlemlerle ilgili olarak kendini geliştirmesidir. İletişim, ulaşım, sağlık, eğitim ve sanayi gibi alanlarda da bu yaşanmaya başlanmıştır.

Genetik Mühendisliği:

Genetiğin geleceğin meslekleri arasında ilk sırayı alacağı herkesin ortak görüşü. Uzmanlar insanın gen haritasının çıkarılmasının ekonomide, 1970`lerin bilgisayar teknolojisinin yarattığı devrime benzer bir sonuç doğuracağı ve gelecek yılların genomik (genetik ekonomisi) çağı olacağı görüşündeler. Bilim adamlarının bir yer kurdunun DNA haritasını çıkarmaları ve genetik yapısının sırrını çözmeyi başarmalarının ardından`süper bebek` `Einstein bebek` yetiştirmenin imkân dâhiline girdiği ifade ediliyor.

Diyetisyenlik:

Çağımızın iş ve yaşam şekilleri giderek enerji tüketmek üzerine şekillenmekte olduğu ve yemek yeme alışkanlıkların da fast food yönünde yoğunlaştığından, günümüzde önemli bir meslek haline geldi. Diyetisyenlik önümüzdeki yıllarda parlayan meslekler arasında üst sıralarda yer alacağa benziyor.

İnternet Güvenliği:

İnternette kişisel bilgilerin çok rahat kullanılıyor olması güvenlik programlarını hazırlayanların önemini arttırıyor.

Fizyoterapist:

Dünya genelinde yaşlı ve engelli nüfusun artışı fiziyoterapistlere yeni meslek alanları oluşturuyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

721
609
128
76
129
480
721
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.