Teokrasi yönetimi diğer yönetimlerle birlikte uygulanabilir mi

Teokrasi yönetimi diğer yönetimlerle birlikte uygulanabilir mi
Teokrasi yönetimi diğer yönetimlerle birlikte uygulanabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teokrasi yönetimi diğer yönetimlerin hepsiyle birlikte uygulanamaz. Oligarşi ve Monarşi denilen yönetimlerle uygulanabilmekle birlikte Demokrasi yönetimiyle birlikte uygulanamaz.

Çünkü Demokrasi halkın seçimleri doğrultusunda gerçekleştirilen bir yönetim şeklidir.

Teokrasi hakkında kısaca bilgi verecek olursak;

Teokrasi dine dayalı yönetim biçimidir. Yani dini hükümler neticesinde halk yönetilir. Devletin siyasi otoritesinin önüne dini otorite organları geçmektedir. Teokrasiyle yönetilen ülkeye en güzel örnek Vatikan olarak verilebilir. Geçmişte daha yaygın bir şekilde kullanılan bir yönetim şekliydi. Fakat yıllar geçtikçe yönetim şekilleri kendisini Demokrasiye bırakmıştır.

Monarşilerde tek bir hükümdar ülkeyi yönetmektedir. Uzun yıllar boyunca devletler bu şekilde yönetilmiştir. Monarşi kelimesi mono(tek) kelimesinden türemiştir.

Oligarşi ise ufak çaplı ve ayrıcalıklı bir grubun idareyi elinde bulundurduğu bir yönetim şeklidir. Devleti kendi çıkarları doğrultusunda istediği gibi yönetir. Bu yüzden Teokrasi yönetimi Monarşi ve Oligarşiyle birlikte istenirse uygulanabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

114
153
115
7
7
16
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.