Hangi müzik grubu kurdukları müzik şirketine Apple ismini vermiştir

Hangi müzik grubu kurdukları müzik şirketine Apple ismini vermiştir
Hangi müzik grubu kurdukları müzik şirketine Apple ismini vermiştir sorusunun cevabını vereceğiz. Apple müzik grubu, Apple müzik şirketi hangi gruptur?

Soru : Hangi müzik grubu kurdukları müzik şirketine Apple ismini vermiştir 

A- Coldplay

B- The Beatles

C- Quenn

D- U2

Doğru Cevap: The Beatles 

The Beatles, Birleşik Krallık'ın Liverpool kentinde kurulmuş müzik grubudur. 60'lı yılların popüler müzik grubu. The Beatles hem sanatsal hem de ticari başarılarıyla tarihte büyük bir üne kavuşmuştur. Modadan müziğe kadar geniş yelpazede bugünkü gelişime payları büyüktür. Grup, birçok satış rekoru kırmıştır ve 50'den fazla şarkısıyla liste başarısı göstermiştir. ABD'de büyük başarıya ulaşmış ilk İngiliz grup olmuştur. The Beatles Rock Band adındaki oyunları piyasaya çıkmıştır.

1968'de grup üyeleri Hindistan, Rishikesh'e gitti ve Maharishi ile uzun süre meditasyon hakkında çalışmalar yaptı. Bu dönemde Lennon, McCartney ve Harrison sonraki iki albümde bulunacak bestelerini yapmaya başladılar. Döndüklerinde Lennon ve McCartney Apple prodüksiyon şirketini kurduklarını açıkladılar. Ancak grup, Epstein'ın ölümü ve grubun işletme konusundaki tecrübesizliği nedeniyle iş konusunda sorunlar yaşadılar ve bu grubun müzikal birlikteliğini de olumsuz yönde etkiledi. Aynı sene Yellow Submarine çizgi filmi de yayınlandı. Bu film de bundan önceki filmleri gibi iyi eleştiriler toplamadı.

Apple Records , Apple Corps Ltd'nin bir bölümü olarak 1968'de Beatles tarafından kurulan bir plak şirketi. Başlangıçta, hem bir grup hem de bireysel olarak Beatles için yaratıcı bir çıkış noktası olarak tasarlandı ve Mary Hopkin , James Taylor , Badfinger ve Billy Preston gibi diğer sanatçıların seçkisi . Uygulamada, 1970'lerin ortasına gelindiğinde, kadro, eski Beatles'in solo sanatçı olarak piyasaya sürülmesine başlamıştı. Allen Klein , etiketi 1969'dan 1973'e kadar yönetmiştir. Daha sonra, dört Beatles ve mirasçıları adına Neil Aspinall tarafından yönetilmiştir. Aspinall 2007'de emekli oldu.Jeff Jones.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
62 Yorum