Hangisi sadece haşlanarak pişirilen bir yemektir

Hangisi sadece haşlanarak pişirilen bir yemektir
Hangisi sadece haşlanarak pişirilen bir yemektir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kendi Düşen Ağlamaz 23 Mart Perşembe Yarışma Sorusu;

LİMA Grubu Yarışmacıları Cansu, Akif ve Nurcan;

780.000 TL'lik 2. Soru : Hangisi sadece haşlanarak pişirilen bir yemektir?

A- Lazanya

B- Mantı

C- Kısır

D- Su böreği 780.000 TL 

Doğru Cevap: Kısır

Soruya yanlış cevap verdiler ve elendiler.

Lazanya, peynir, domates sosu veya ragù ile yapılan İtalya asıllı bir yemektir. Farklı katmanlarda ve farklı şekillerde yapılabilen yemeğe, ricotta veya mozzarella peyniri eklenebilmektedir.

Su böreği, bir börek çeşididir. Haşlanmış yufka katmanları arasına su böreğinin çeşidine göre kıyma veya beyaz peynir harcı serpiştirilip en üstü yumurtalanmış bir şekilde fırınlanarak yapılır. En benzer şekilde pişirilen başka yemek Lazanyadır.

Kısır; ana bileşeni bulgur, salça, domates, maydanoz ve sarımsak olan, kimi yörelerde nar ekşisi de eklenerek yapılan soğuk yemek türü.

Mantı, çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan yemektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum