İSMEK 2015-2016 Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

İSMEK 2015-2016 Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?
İSMEK 2015-2016 Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

İsmek Kayıt Tarihleri Ne Zaman Başlıyor?
Yukarda özetle kurumu ve tarihi geçmişini ele aldıktan sonra şimdi bu imkanlardan nasıl yararlanabileceğimizi görelim. Öncelikle genel yaş sınırı 16 olmasına karşın bazı branşlar istisna olarak 15 yaşındakileri de kabul etmektedir. İsmek Mesleki Uzmanlık Merkezleri dışında üst yaş sınırı yoktur. İsmek Kayıt Tarihleri akılda kalmayacağı için şunu bilmelisiniz hemen hemen okullar ile başlamaktadır. Yada eylül ayı ilk haftası olarak akılda kalabilir. Bugüne kadar günü sürekli değişen İsmek Kayıt Tarihleri Eylül ayı ilk haftası olup, kesin tarihi son 1 ay kala İsmek tarafından açıklanmaktadır. Bizde buradan sizlere kesin tarihi açıklayacağız. Peki İsmek kayıtları nasıl yapılır, hangi evraklar gereklidir?

Eğitimler Ekim Ayında Başlamaktadır
Eylül ayı ilk haftası başlayan kayıtlar yıl sonuna kadar bir çok branşta açık olup, ilerleyen tarihlerdeki eğitimlere başvurma imkanınız olacaktır. İlk eğitimler ise Ekim ayı ilk haftası başlayacaktır. Zaten başvuru yaparken eğitim başlangıç ve bitiş tarihi görülmektedir. Gecikme, iptal vs gibi durumları kurs yönetimi size bildirmektedir.

İnternetten Online Kayıt Dönemi Başladı
Geçtiğimiz yıla kadar sadece kurs merkezlerine bizzat gelerek yapılan kayıtlar maalesef şehir dışı ve tatilde olan vatandaşlarımızın kayıt tarihinde İstanbul’da olmamaları nedeniyle mağduriyet oluşturuyordu. Bu sorunu online başvuru ile çözen İsmek 2014 yılında uygulamaya koyduğu İsmek Online ile kursiyer.ismek.org adresinden internet bağlantısı olan her yerden bir tıkla dilediğiniz branşa başvurma imkanı sunuyor. Kayıtlar başladığında İstanbul’da olmasanız bile bu şekilde hiç bir sorun olmayacaktır. İstanbul’da olanlar şehrin her yerine asılan ilanlar ile bilgilendiriliyor ve geç kalmadan kayıt olmaları sağlanıyor.

Online Başvuru Nasıl Yapılır?
Kurs merkezlerinden başvuru dönemi bu şekilde son bulmuş olup, ön kayıt niteliğindeki İsmek Online Başvuru işlemi herkese zorunlu hale gelmiştir. Kimlik numaranız ile kolayca giriş yapabileceğiniz sistemde size en yakın kurs merkezleri ve eğitimini almak istediğiniz branşların hangi İsmek şubelerinde olduğunu, eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri ile size uygun eğitim saatlerini görebilirsiniz. İsmek Online Başvuru hakkında detaylı bilgilendirme sayfası sitemizde yer almakta olup, incelemenizi öneririm.

Asil ve Yedek Başvuru Nedir?
İsmek Online ile uygulamaya konan Asil ve Yedek kayıt uygulaması son derece mantıklı bir uygulama olduğu görülmektedir. Örnek bilgisayar kursu branşını ele alalım 25 kursiyer alınacaksa 25’te yedek başvuru alınıyor. Başvuru esnasında kaç asil, kaç yedek başvuru olduğunu görebiliyorsunuz. Örnek bu eğitim 2 ay sonra başlayacak olduğunu kabul edelim. Heyecanla başvuru yapan bir asil üye kurs başlayana kadar çeşitli planlar yada gelişmeler sonucu başvurusunu iptal edebiliyor. Yada eğitim başlayacağında İsmek’ten arayan görevliye gelmeyeceğini belirtebiliyor. Bu durumda hemen yedek listeden ilk sıradaki başvuru asil oluyor. Aynı şekilde ne kadar asil iptal olursa o kadar yedek başvuru bir anda asil duruma geçebiliyor.

Kesin Kayıt Kurs Merkezinde Yapılıyor!
İnternetten yapılan kayıt sadece ön başvuru niteliğinde olup, asil listede bile olsanız bu sizin kesin katılacağınız anlamına gelmemektedir. Eğitim tarihine kısa bir süre kala kurs yönetimi yada size eğitim verecek olan branş eğitmeniz size kayıt esnasında belirtmiş olduğunuz telefon numarasındn ulaşarak başvurunuzun geçerli olup, olmadığını sormaktadır. Sizde evet geçerli derseniz sizi kurs merkezine yanınızda nüfus cüzdanı ile gelmenizi isteyecektir. İşte asıl kursiyerler bu şekilde oluşmaktadır. Siz iptal eder yada belirttiğiniz telefondan size ulaşılamazsa başvurunuz iptal edilip, ilk sıradaki yedek kursiyer işleme alınır.

Aynı Alanda 2 Branş Seçebilirsiniz!
Kursiyerlerin en çok merak ettiği konulardan aynı dönem içerisinde kaç eğitim seçebileceğidir. Bunun için geçerli kural aynı alan içerisinde 2 branş seçebileceği yönündedir. Tabi bu bazen eğitim dönemi içerisinde istisna kurallar eklenebiliyor. konuyu daha anlaşılır hale getirmek için İsmek’te 30’dan fazla alan bu alanların içerisinde yaklaşık 400 branş olduğunu bilmelisiniz. Örnek yabancı dil alanında İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Fransızca, Çince, İspanyolca, İtalyanca gibi branşlar bulunmaktadır. Yabancı dil bir alan olup, bu alandan 2 branş seçebilirsiniz. Ben ingilizce seçeyim diğeri de web tasarım olsun derseniz bu mümkün olmayacaktır. Çünkü web tasarım eğitimi Bilişim Teknolojileri alanında yer almaktadır. Oysaki aynı alandan 2 branş seçebilirsiniz. Yani İngilizce ve Arapça gibi örnek verebilirim. Yada web tasarım ve seo gibi seçim yapabilirsiniz.

Eğitimlere Düzenli Katılmazsam Ne Olur?
Bir çok insan bir hevesle kayıt olduğu eğitime bazen hiç bazen ilk haftadan sonra katılmamaktadır. 5/1 Devamsızlık oranı olan kursiyerler sertifika hakkını kaybetmektedir. Konya Komek’te böylesi durumda olanlara 1 yıllık kurs yasağı getirilmektedir. Henüz İsmek’te böyle bir şey yok diye biliyorum.

Yeni Dönemde Aynı Branşa Katılabilir miyim?
Başvuru yapıp seçildiğiniz eğitim size verilmiş önemli bir imkandır. Çünkü bu imkanı İsmek’te bir daha bulamayabilirsiniz. Örnek ben 2009 yılında katıldığım Web Tasarım kursu için artık bir daha başvuru yapamam çünkü aynı branşa kişi bir kez katılabilir. Birde bunu devamsızlıkla geçirdiyseniz üzücü olacaktır.

İsmek Yaz Okulu Ne Zaman Başlıyor?
Özellikle okuyan arkadaşlarımız İsmek yaz okullarından yararlanmayı ve yaz aylarında tatilini kurs ile değerlendirmeyi istiyor. Üzülerek söylemeliyimki İsmek’te yaz okulu uygulaması yoktur. Okullar ile başlayan eğitim süreci yine okullar kapanana kadar devam etmektedir. Okullar ile tatile giren kurum yeni dönem kayıtları başlayana kadar tatil olarak geçirmektedir. Yoğun bir çalışma sonucu İsmek usta öğreticilerininde bu tatili hak ettikleri söylenebilir. Çünkü hafta içi ve hafta sonu sürekli hizmet vermektedir.

Eğitim İçin Ücret Ödeyecek miyim?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen İsmek kursiyerlerinden hiç bir şekilde ücret talep etmez. Eğitimlerde yapacağınız tek masraf sohbet ortamlarının olmazsa olmazı çay ve kahveleriniz içindir. Oda dışarıya göre çok uygun fiyatla olup çay 50 kuruş kahve 1 TL gibi sembolik bir ücreti bulunmaktadır.

Sertifikamı Ne Zaman Alacağım?
Eğitime düzenli katılan ve başarılı olan arkadaşlarımızın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifikaları eğitimden sonra en erken 1 ay sonrasında hazır olmaktadır. Eğitim almış olduğunuz kurs merkezine gelerek sertifikanızı hiç bir ücret ödemeden alabilirsiniz.

İsmek 2015 – 2016 Kayıt Tarihleri
Okulların kapanmasına çok kısa bir süre kala İsmek içinde artık genel sergi zamanı diyebiliriz. Bu yıl 18. yapılacak olan İsmek sergisi ile tatile girecek olan kurum 2015-2016 eğitim öğretim dönemi için hazırlıklara başlayacaktır. Eylül ayına 1 ay kala eğitim tarihi ve duyurular yapılacaktır.

KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum