Japonlar tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kamikaze uçakların orijinal ismi nedir

Japonlar tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kamikaze uçakların orijinal ismi nedir
Japonlar tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kamikaze uçakların orijinal ismi nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Japonlar tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kamikaze uçakların orijinal ismi nedir

A- İlahi güç

B- İlahi vuruş

C- İlahi rüzgar

D- İlahi dalış

Doğru Cevap: İlahi rüzgar

Kamikaze Bu ses hakkında [kamikazɛ] (yardım·bilgi) (Japonca: 神風; anlamı: "tanrısal rüzgar,""ruhani rüzgar," veya "kutsal rüzgar"; genel tercümesi: "ilahi rüzgar" aslı ve resmî adı: 神風特別攻撃隊 Shimpū Tokubetsu Kōgekitai (Tanrı Rüzgarı Özel Saldırı Birliği) Japonca temelli sözcük, Türkçede genellikle II. Dünya Savaşı sırasında Japon İmparatorluğu'nun Müttefiklere karşı intihar saldırısı yapan havacılarına verilen ad.
 
Kamikaze pilotları bilinçli olarak bombalar, patlayıcılar, torpidolar veya çok miktarda yakıtla yüklü olan uçaklarını Müttefik gemilerine çarparak alışılmış bir saldırıya kıyasla çok daha fazla zarar vermeyi amaçlarlardı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.