Kireç kuyusuna gömülen kişiye ne olur

Kireç kuyusuna gömülen kişiye ne olur
Kireç kuyusuna gömülen kişiye ne olur, kireç kuyusu nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kireç kuyusuna gömülen kişiye ne olur, kireç kuyusu nedir

Ödev cevabı kısaca : Kireç kuyusu, sönmemiş kireci söndürmek için yerde kazılan bir çukurdur. Sönmemiş kireç, içine düşen organik nesneleri eritir. Ancak, kireç ile temas ciddi yanıklara neden olabilir, bu yüzden kireç kuyusu tehlikeli bir yerdir.

Kireç kuyusu, genellikle su bulunmayan veya kullanılamayacak durumda olan kuyulara, içine kireç dökülerek yapılan dolgulardır. Kireç kuyusuna gömülen kişi, kireçle temas etmesi sonucu çabuk bir şekilde ölür. Kireç, su ile temas ettiğinde şiddetli bir kimyasal reaksiyona girerek ısınır ve çabucak katılaşır. Bu nedenle, kireç kuyusuna gömülen kişi, kısa sürede kireç tarafından boğularak ölür. Bu tür kuyular, genellikle cezalandırma veya öldürme amaçlı olarak kullanılmıştır.

21
0
0
0
40
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.