Korktukları başına gelmek deyiminin anlamı nedir

Korktukları başına gelmek deyiminin anlamı nedir
Korktukları başına gelmek deyiminin anlamı nedir, korktukları başına gelmek deyiminin anlamı ile ilgili örnek cümleler konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Korktukları başına gelmek deyiminin anlamı nedir, korktukları başına gelmek deyiminin anlamı ile ilgili örnek cümleler

Ödev cevabı kısaca : Düşünülen kötü durum gerçekleşmek. Korktukları başına gelmek" deyimi, bir kişinin veya bir grup insanın, önceden korktuğu veya endişelendiği bir olayın veya durumun gerçekleştiği durumu ifade eder. Bu deyim, kişilerin korkularının ya da endişelerinin gerçekleşmesini ironik bir şekilde anlatmak için kullanılır.

Örnek cümleler:

  1. Ali, sınavda çok kötü sonuçlar alacağından endişeleniyordu ve sonunda korktukları başına geldi.
  2. İş yerindeki dedikoduların patrona ulaştığını duyduğumda, "korktukları başlarına geldi" dedim.
  3. Arabamın çalınacağından endişe ediyordum ve maalesef korktukları başıma geldi.
  4. Çocuklar o kadar fazla yaramazlık yapmışlardı ki, sonunda cezalarını çekmek zorunda kaldılar ve korktukları başlarına geldi.
  5. Başkan, politikalarının halk tarafından olumsuz bir şekilde karşılanacağından endişe ediyordu ve sonunda korktukları başına geldi.

Bu deyim, genellikle olumsuz bir olayın gerçekleşmesi durumunda kullanılır ve kişilerin korkularının veya endişelerinin haklı çıktığını ifade etmek için kullanılır.

9
6
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.