Kovandaki balı peteklerden almak anlamına gelen sözcük hangisidir

Kovandaki balı peteklerden almak anlamına gelen sözcük hangisidir
Kovandaki balı peteklerden almak anlamına gelen sözcük hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Engin Deniz Grubu Yarışmacıları Orçun, Deniz ve Yunus; 

1.000.000 TL'lik 1. Soru : Kovandaki balı peteklerden almak anlamına gelen sözcük hangisidir 

A- Akıtmak 780.000 TL

B- Sağmak 220.000 TL

C- Emmek

D- Örmek

Doğru Cevap: Sağmak

Bal sağmak nedir, bal sağmak ne demek?

Kovandan bal ürünü almak.
Arılarının bitki ve çiçeklerden topladıkları bal özünden yapıp kovanlarındaki petek gözlerine doldurdukları, rengi beyazdan esmere kadar değişen tatlı, koyu, sıvı madde.
Olgunlaşmış incirin, dışına sızan tatlısı.
Ağaçların kabuğundan sızarak pıhtılaşan besi suyu.
Bal arılarının bitki ve çiçeklerden topladıkları bal özünden yapıp kovanlarındaki petek gözlerine doldurdukları, rengi beyazdan esmere kadar değişen tatlı, koyu, sıvı madde.
Kovan ile mermi çekirdeklerinin tasnif, irtibat ve arşiv araştırma faaliyetlerinin daha etkin yürütülebilmesine olanak veren, bilgisayarlı görüntülü balistik analiz sistemi.
Bal arıları tarafından üretilen ve esas itibarıyla glukoz ve fruktozdan oluşan, glukozdan daha tatlı, besin maddesi ve tıpta ilaç olarak kullanılan, yegane doğal küçük moleküllü şekerler karışımı.
Özellikle kurşun, inorganik civa, arsenik, altın ve antimon gibi ağır metallerle heterosiklik şelat kompleksleri oluşturarak bu elementlerin, enzimlerde bulunan sülfidril gruplarına bağlanmasını engelleyen ve sonuçta idrarla atılımlarını sağlayanağır metal zehirlenmelerinde kullanılan birantidot, dimerkaprol.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.